Myanmarin mielenosoituksissa useita kuolonuhreja, poliisi ampuu kovilla

2:08
Katso myös: Mielenosoittajat ja poliisi ovat ottaneet yhteen Myanmarissa jo aiemmin vallankaappauksen jälkeen – "Jatkamme, kunnes armeija on häädetty"

Myanmarissa on kuollut ainakin kuusi mielenosoittajaa, kun poliisi ja sotilaat ampuivat kovilla mielenosoitusten hajottamiseksi.

Sotilasjuntan turvallisuusjoukot ovat tämän viikonlopun aikana koventaneet otteitaan demokratiaa vaativia mielenosoituksia vastaan. Mielenosoituksia vastaan on käytetty kumiluoteja, kyynelkaasua ja vesitykkejä, ja mielenosoittajia on paikoin ammuttu myös kovilla.

Kolme mielenosoittajaa kuoli eteläisessä Dawein satamakaupungissa. Bagossa Yangonin pohjoispuolella poliisi ampui kaksi mieltään osoittanutta teiniä. Yangonissa poliisin luoteihin kuoli 23-vuotias mies.

Eri puolilla maata on sunnuntaina ollut mittavia mielenosoituksia helmikuun alussa tapahtunutta sotilasvallankaappausta vastaan.

Lauantaina poliisi otti Yangonissa kiinni useita mielenosoituksessa paikalla olleita, joukossa useita median edustajia. Valtion median mukaan viikonloppuna on otettu kiinni kaikkiaan liki 500 ihmistä.

Valtion mediat kertoivat myös, että maan YK-suurlähettiläs on erotettu. Kyaw Moe Tun piti lauantaina yleiskokouksessa tunteikkaan puheen, jossa hän pyysi kansainväliseltä yhteisöltä tukea sotilasvallankaappauksen kukistamiseksi.

Viime marraskuun vaalit voittanut Aung San Suu Kyi on ollut kaappauksesta lähtien kotiarestissa, eikä häntä ole sen koommin nähty julkisuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja