Mainos

MV-lehden Janitskin vangitaan heti tavattaessa – puolustus pettyi käräjäoikeuden päätökseen

0:45

Helsingin käräjäoikeudessa poissaolevana vangittu MV-lehden ylläpitäjä Ilja Janitskin tullaan vangitsemaan heti tavattaessa. Janitskin ei saapunut torstaina vangitsemisoikeudenkäyntiinsä, eikä häntä ole saatu kuulusteltua häneen liittyvien rikosepäilyjen tiimoilta.

Torstaina Janitskinia vangitsemiskäsittelyssä edustanut asianajaja Matti Nurmela kommentoi Helsingin käräjäoikeuden päätöstä tiedotusvälineille pettyneenä.

– Se oli vähän kiikun kaakun. Sitä mietittiin pitkään ja [siitä] keskusteltiin asiallisesti kättelyssä. Odotin toista ratkaisua ja olen vähän pettynyt.

Nurmela kertoi Lännen Median mukaan heti istunnon jälkeen, että päätöksestä tullaan valittamaan hovioikeuteen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mielenosoittajat siirtyivät ravintolaan

Ilja Janitskinia epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeästä kunnianloukkauksesta sekä rahankeräysrikoksista. Häntä ei ole voitu kuulustella rikosepäilyihin liittyen, sillä Suomen viranomaiset eivät ole tavoittaneet häntä.

Kihlakunnansyyttäjä Heikki Wendorf Helsingin syyttäjänvirastosta kertoo, että tieto Janitskinin vangitsemismääräyksestä kulkee jatkossa Euroopan viranomaisille ja mies pidätetään heti tavattaessa.

– Tästä lähtee tieto eteenpäin Euroopan kanavia pitkin. Mistä hänet sitten tavataankin, hänet otetaan sen perusteella kiinni.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Janitskinin vangitsemiskäsittely käytiin suljettujen ovien takana. Käsittelyn aikana oikeussalin edessä seisoi useita poliiseja.

Vangitsemiskäsittelyn alla Helsingin Oikeustalon edustalla järjestettiin Janitskinin tueksi mielenosoitus, joka jatkui vangitsemispäätökseen saakka.

Vangitsemiskäsittelyä paikan päältä seurannut MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä kertoo, että paikalla olleet muutamat kymmenet mielenosoittajat ovat siirtyneet Oikeustalon pihamaalta läheiseen ravintolaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.