Mainos

Muutos säässä keskiviikkoiltana – jopa 5 senttiä lunta lounaaseen

Viime yö oli syksyn toistaiseksi kylmin. Koko maassa oli mantereella pakkasta ja Enontekiöllä päästiin -15 asteeseen. MTV uutisten meteorologin Liisa Rintaniemen mukaan ensi yö näyttää varsin samanlaiselta. Lunta tulossa viimeistään torstaiaamuksi ainakin lounaaseen.

– Eteläisintä Suomea myöten on pakkasta ja kuuraliukkautta esiintyy aamulla varsin yleisesti. Lumikuurojakin on liikkeellä. Tänäänkin lumikuuroja kehittyi Suomenlahdella, mutta huomenna tuuli voi painaa niitä etelärannikolle mereltä.

Kovin sakeaa lumisade ei etelässä vielä huomenna ole.

– Hetkeksi saadaan ehkä maa valkoiseksi etelässä yön aikana, ja päivälläkin voi vielä tulla lunta etelässä paikoitellen.

Muutos säässä tapahtuu keskiviikkoillan kuluessa.

– Tuolloin tuuli voimistuu ja merialueilla voi olla myrskyisää. Keskiviikkoillan aikana lännestä saapuu myös sade. Sade on ihan aluksi vettä, mutta sade muuttuu nopeasti lumeksi lounaassa. Torstaiaamu näyttäisi olevan lounaassa jopa talvinen, eli siellä voi tulla jopa viisi senttiä lunta.

Lumisateen määrästä pääkaupunkiseudulla torstaina ei ole vielä täyttä varmuutta.

– Lumisade ulottuu itäisimmillään pääkaupunkiseudulle asti. Ihan varmaa ei tällä hetkellä ole, tuleeko pääkaupunkiseudulle lumipeite torstaiaamuksi, joten kannattaa seurata vielä ennusteita.

Torstain lumisadealue ei Rintaniemen mukaan ulotu Keski-Suomeen asti, vaan väistyy etelään.

Kemissä pelastettiin tänään jäihin vajonnut pyöräili, joka oli ajanut pyörällään järven ohuella jääpeitteellä. Rintaniemi muistuttaa, että jäälle ei ole vielä menemistä.

– Missään nimessä en luottaisi jäihin vielä. Jäälle ei ole vielä mitään asiaa.


Katso paikkakuntasi sääennuste


 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.