Mainos

Muusikot konsertoivat musiikkitalon puolesta

Suomen huippumuusikot, säveltäjät, laulajat ja kapellimestarit järjestävät yhdessä musiikinopiskelijoiden kanssa tapahtuman Helsingin musiikkitalohankkeen puolesta.

Helsingin musiikkitalon pienoismalli

Yli 100 suomalaistaiteilijaa esiintyy ilmaiseksi konserteissa 24. ja 25. maaliskuuta. Tilaisuuksien tuotto käytetään musiikkitalohankkeen edistämiseen. Tempauksen tarkoituksena on myös muistuttaa, että musiikkitalo ei tulisi vain korkeakulttuurin käyttöön. Samalla halutaan näyttää, että nimekkäät taiteilijamme ovat yksimielisiä musiikkitalohankkeesta.

Teknoa ja klassista

Ensimmäisessä konsertissa Sibelius-Akatemian vanhassa päärakennuksessa soi jazz, kansanmusiikki, rock, soul ja tekno. Esiintymässä ovat muun muassa Maria Kalaniemi ja Aldargaz, Eero Koivistoinen ja Jukka Perko & DJ Zäppä.

Jälkimmäinen Pro Musiikkitalo -konsertti pidetään Helsingin yliopiston juhlasalissa. Solisteiksi on onnistuttu houkuttelemaan sopraano Soile Isokoski ja viulisti Reka Szilvay. Esa-Pekka Salonen tukee hanketta säveltämällä konserttia varten fanfaarin. Illan orkesterissa on muusikoita Radion sinfoniaorkesterista ja Helsingin kaupunginorkesterista sekä Sibelius-Akatemian muusikoita. Kapellimestareina ovat Jukka-Pekka Saraste ja Leif Segerstam.

Musiikkitalo käytössä vuonna 2005?

Töölönlahdelle suunnitellun musiikkitalon pääkäyttäjiä olisivat Sibelius-Akatemia, Helsingin kaupunginorkesteri ja Radion sinfoniaorkesteri. Tiloja voisivat käyttää myös vierailevat esiintyjät. Musiikkitalon kustannusarvio on noin 410 miljoonaa markkaa. Valtion eli Sibelius-Akatemian osuus olisi puolet summasta. Helsingin kaupugin sekä Yleisradion osuudet olisivat 25 prosenttia kustannuksista.

Tällä hetkellä Sibelius-Akatemian toiminta on hajasijoitettu eri puolille kaupunkia. Radion sinfoniaorkesterilla puolestaan ei ole vakinaista tilaa lainkaan. Helsingin kaupunginorkesterin toimintaa Finlandia-talossa rajoittaa puutteellinen akustiikka ja talon kongressikäyttö.

Musiikkitalohanketta on arvosteltu elitistisyydestä ja sijoituspaikasta ahtaalle Töölönlahden alueelle. Musiikkitalon arkkitehtikilpailun kärkeen sijoittuneista ehdotuksista yksikään ei kannattanut VR:n kiisteltyjen makasiinien säilyttämistä. Tavoitteena on, että musiikkitalo valmistuu vuoden 2005 aikana.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.