Muusikko Martti Metsäketo taistelee ärhäkkää syöpää vastaan

Muusikko Martti Metsäketo sairastui syöpään.

Tanssilavoilta tuttu muusikko Martti Metsäketo, 74, on sairastunut imusolmukesyöpään.

– Minulla on syövän ärhäkämpi muoto, mutta se on kuulemma helpompi parantaa. Ennuste on hyvä, Metsäketo kertoo MTV.fille.

– Pidän muotia yllä, sillä kuulemma enemmän kuin kolmasosa suomalaisista sairastaa syöpää.

Metsäkedon sairastamaa Non-Hodginin lymfoomaa on hoidettu puolentoista kuukauden ajan sytostaateilla ja kortisonilla. Hoidot verottavat jaksamista, joten esiintyminen on tällä hetkellä tauolla.

– Kortisoni vie äänen, joten nyt ei voi keikkailla. Pitää ottaa iisisti, koska hoidot vievät valko- ja punasoluja, ja se ottaa voimille, muusikko kertoo.

Metsäkedon onneksi keikoille on löytynyt tuuraajaksi Kimmo Grön. Muusikko haluaa välittää kiitokset ymmärtäväisyydestä myös keikkajärjestäjille ja tanssin harrastajille.

Kesällä keikoille?

Martti Metsäketo on syöpädiagnoosistaan huolimatta valoisalla mielellä. Hän kehuu Suomen syöpähoitojen olevan maailman kärkiluokkaa.

– Nyt hoidellaan, ja syöpä selätetään varmasti. Hoidoissa on saatu jo pienenemään näitä herneitä.

Laulaja pysyttelee tällä hetkellä tiiviisti kotiseinien sisäpuolella, sillä flunssakauden ollessa päällä hän ei saa liikkua ihmisten parissa sairastumisriskin takia.

– Vaimoni ja tyttäreni Annika pitävät minulle seuraa, hän kiittelee.

60-vuotisjuhlavuottaan viettävä muusikko uskoo vointinsa parantuvan pian ja kertoo haluavansa jo kesällä takaisin tanssilavoille viihdyttämään kansaa.

– Kysyin lääkäreiltä, pitääkö kesän keikkoja alkaa perua. He sanoivat, ettei missään nimessä, vaan nyt hoidetaan syöpä pois!

Vuodesta 1955 keikkaillut Metsäketo on yksi Suomen eniten levyttäneistä studiomuusikoista. Hän on työskennellyt muun muassa Anita Hirvosen, Marion Rungin, Jari Sillanpään ja Eino Grönin kanssa.

Sairastumisesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja