Mainos

Muumimukimania riehaannutti somessa, myynnissä mitä kummallisempia yksilöitä – "Harvinaisin muki kaupan: Muumit lumihangessa"

0:28

Ainoastaan eilen myynnissä ollut Muumin päivä -muki sai piirroshahmoista innostuneet hurmion valtaan. Kaikkiin muumimania ei ole tehnyt vaikutusta.

Video: Ihmiset jonottivat harvinaista mukia keskellä yötä.

Muumin päivä -mukilla juhlistetaan Tove Janssonia, joka syntyi päivälleen 104 vuotta sitten. Mukin myynti aloitettiin viime vuorokaudenvaihteessa, ja sitä myytiin rajattu erä.

Sadat, jopa tuhannet jonottivat astiaa kaduilla – innokkaimmat läpi yön. Ja kun mukit loppuivat kaupoista, on niitä ryhdytty myymään huomattavilla hinnoilla myös verkon kauppapaikoilla.

Kaikkiin muumimania ei kuitenkaan ole iskenyt.

Muumi-innostuksesta on revitty huumoria erityisesti sosiaalisessa mediassa, joka on täyttynyt mitä erikoisemmista ilmoituksista ja päivityksistä. 

Tänään verkossa on kaupiteltu esimerkiksi "Muumit lumihangessa" -mukia, eli tavallista valkoista kahvikuppia. Eräs twitter-käyttäjä pyytää myynti-ilmoituksessaan "harvinaisimmasta" muumimukista 5100 euroa postikuluineen.

Irvailijat ovat keksineet kaupata myös tavallista mustaa kahvikuppia. Rouheasti nimetyn kupin hinta on keräilyteemaan sopien 250 euroa.

Kaupan on ollut myös itse askarreltuja, täysin uniikkeja muumimukeja:

Viimeinen virallinen Muumin päivä -muki myytiin torstaina hieman ennen puoltapäivää, vain alle 12 tuntia myynnin alkamisen jälkeen. Tiedossa ei ole, ovatko yleisön omat versioinnit käyneet kaupaksi samalla tahdilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.