Muumilaakso-sarja palkittiin! Voitti parhaan animaation ja parhaan tarinankerronnan palkinnot Kiinassa

Tähtiloistoa Muumilaakso-sarjan maailmanensi-illassa 2:22
Tällaista tähtiloistoa nähtiin Muumilaakso-sarjan maailmanensi-illassa vuonna 2019.

Muumilaakso-animaatiosarja palkittiin Shangai TV Festival -tapahtumassa. 

Suomalaisen Gutsy Animations -tuotantoyhtiön Muumilaakso on jälleen saavuttanut kansainvälistä menestystä. Tällä kertaa animaatiosarjan kolmas kausi on palkittu kuuluisassa Shanghai TV Festival -tapahtumassa, jossa se voitti parhaan animaation ja parhaan tarinankerronnan Magnolia-palkinnot. Finalisteja samassa kategoriassa oli yhteensä kymmenen.

Aiemmin tänä vuonna Muumilaakso-animaatiosarja oli ehdolla maailmankuulussa Annie Awards -palkintogaalassa Yhdysvalloissa Best TV/Media Children’s Programme -kategoriassa. Lisäksi sarja on vastikään ollut ehdolla Palm Springs Animation Film Festival -kilpailussa parhaassa lyhytanimaatio- ja parhaan LGBTQ -kategoriassa sekä kotimaisessa Venla-gaalassa kilpailemassa parhaan lastenohjelman pystistä.

Muumilaakson englanninkielisen version ääninäyttelijäkaartin kuuluvat muiden muassa Rosamund Pike (Muumimamma), Matt Berry (Muumipappa), Jack Rowan (Muumipeikko) ja Bel Powley (Pikkumyy).

Tove Janssonin tarinoihin perustuvaa Muumilaakso-sarjaa on nähty Ylen kanavilla jo kolme tuotantokautta ja yhteensä 39 jaksoa. Muumilaakson ensimmäinen tuotantokausi valmistui vuonna 2019. Toinen kausi julkaistiin 2020 ja kolmas 2022. 

Neljättä kautta tehdään parhaillaan ja se huipentuu jännittävällä tavalla, kun kaunis Muumilaakso kohtaa tähän mennessä suurimman uhkansa. Alkuperäisten Muumi-kirjojen kuuluisimman tarinan innoittamana komeetta kiihtyy Muumilaaksoa kohti, eikä kukaan tiedä mitä tehdä. Vain rakastettujen Muumien kiltteys, hyväksyntä ja ainutlaatuinen huumorintaju voivat pelastaa päivän.

Paras animaatio -palkinnon kaikki ehdokkaat:

White Cat Legend 2 (Nice Boat Animation, Kiina)

Kungfu Panda Dragon Knight (DreamWorks Animation Television, Yhdysvallat)

The Degenerate-Drawing Jianghu (Kiina)

Tracks in the Snowy Forest (Kiina)

Mob Psycho 100 III (Japani)

Muumilaakso kausi 3 (Gutsy Animations, Finland/Iso-Britannia)

The Case (Italia)

The Seeds and the Smoos (Magic Light Pictures, Iso-Britannia)

To Your Eternity (Japani)

Yao-Chinese Folktales (Kiina)

Lue myös:

    Uusimmat