Mustikka on vastustamaton yhdistelmä tuoreen pullan kanssa. Parhaimmillaan mustikka on leivonnaisissa juuri kerättynä, koska se ei ole vetinen, kuten on pakastuksen jälkeen. Tässä ohje pienille vuokapullille, joiden pohjana on käytetty käteviä pakastepullataikinalevyjä. Täytteenä on mustikoiden lisäksi tuorejuustoa ja mustikkamarmeladia. Voit leipoa myös pullat käyttäen täytteeksi pelkästään mustikoita ja hieman sokeria.
Mustikkapullat vuoissa
- 12 kpl
- 1 pkt pullataikinalevyjä, rasiassa oleva pakastetuote (sis. 6 levyä)
- Täyte:
- 100 g tuorejuustoa tms.
- 150 g paistonkestävää mustikkamarmeladia
- 4 dl mustikoita
- Voiteluun:
- munaa
Laita jäiset pullataikinalevyt uunipellille leivinpaperin päälle väljästi, peitä ne leivinliinalla ja laita ne uuniin hyvin miedolle lämmölle (50 astetta). Anna levyjen sulaa ja kohota hyvin n. 1 tunti. Paikan lämpimyys vaikuttaa siihen kuinka nopeasti taikina lähtee kohoamaan.
Leikkaa pullataikinalevyt kahtia ja painele aina yksi taikinaneliö yhteen folio- tai silikonivuokaan tai muffinipellien koloon niin, että taikinaa tulee tasaisesti reunoille ja pohjaan. Voitele pullien reunat munalla.
