Mustikkamuffinit ja suklaamuffinit 13.9.1999

Toimittaja Sonja Blåberg

150 g margariinia
1 1/2-2 dl sokeria
2-3 munaa
2 dl kermaviiliä
3 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
3 dl mustikoita, vadelmia,
omenakuutioita

Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita ettei seos juoksetu, onnistuu kyllä vaikka vähän juoksettuisikin Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen kermaviilin kanssa.
Lisää lopuksi jäiset mustikat. Jaa paperivuokiin tai muffinivuokaan ja paista välittömästi 225 asteessa uunin keskitasossa noin 15 min. Tarjoa hiukan jäähtyneinä. Voit halutessasi koristella muffinit tomusokeri-vesi kuorrutteella tai pursottaa tuorejuustoa ruusukkeiksi muffinien päälle.

Suklaamuffinit


150 g margariinia
1 dl sokeria
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl kermaviiliä
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
100 g taloussuklaata rouhittuna

Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Käytä huoneenlämpöisiä raaka-aineita , ettei seos juoksetu, onnistuu kyllä vaikka vähän juoksettuisikin Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen kermaviilin kanssa. Lisää myös rouhittu suklaa . Jaa paperivuokiin tai muffinivuokaan ja paista välittömästi 225 asteessa uunin keskitasossa noin 15 min. Tarjoa hiukan jäähtyneinä.

Lue myös:

    Uusimmat