Mustasukkaisuus johti puukotukseen vilkkaassa Itäkeskuksessa – teko tallentui videolle

1:02

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 21-vuotiaan miehen törkeästä pahoinpitelystä ja muista rikoksista 2 vuoden 2 kuukauden vankeuteen. Irakilaistaustainen mies puukotti Itäkeskuksen kauppakeskuksessa toista miestä selkään.

Motiivina oli mustasukkaisuus.

Tapauksesta kerrottiin keskiviikon Rikospaikka-ohjelmassa. Teko tallentui Itäkeskuksen valvontakameroihin. Nauhoitteet olivat todisteina oikeudenkäynnissä.

21-vuotias ja hänen naisystävänsä riitaantuivat toukokuussa vuoden seurustelun jälkeen. Mies pahoinpiteli naisen ja hajotti pesäpallomailalla tämän asuntoa.

Tätä seurasi häirintä ja uhkailu. Mies oli muun muassa tehnyt valeprofiilin sosiaaliseen mediaan ja sen avulla selvitti naisen olinpaikan. Mies myös nukkui yön naisen asunnon edustalla ja rappukäytävässä.

Kesällä nainen löysi uuden miesystävän, mitä ex-mies ei hyväksynyt. Ex-mies oli nähnyt heistä kuvan luomiensa valeprofiilien kautta. Hän uhkasi tappavansa naisen ja viiltävän uuden miesystävän – niin ikään irakilaistaustaisen - kurkun auki.

Tapaaminen Itäkeskuksessa

Ex-mies halusi tavata uuden miesystävän ja naisen. Tapaaminen sovittiin Itäkeskukseen tiistaiksi 3. heinäkuuta loppuiltapäiväksi. Uudella miesystävällä oli kaveri mukanaan.

Nelikko meni kahvilaan, jossa ex-mies kysyi naiselta kumman tämä haluaa. Nainen oli valinnut uuden miesystävänsä.

Tämä ei kelvannut ex-miehelle, eikä tilannetta ratkaissut mukana ollut ystävä. Tämä oli sanonut ex-miehelle olevansa vanhempi mies ja häntä pitäisi kunnioittaa.

21-vuotias oli todennut siihen, ettei hän kunnioita ketään. Tilanne johti huuteluun ja riitelyyn.

Kahvilasta lähdettiin liikkeelle. Uusi miesystävä oli mennyt R-kioskille, kun ex-mies iski häntä puukolla alaselkään. Haava oli kolme senttiä syvä ja kaksi leveä. Vamma ei ollut hengenvaarallinen.

Ex-mies juoksi karkuun ja laittoi myöhemmin snapchatiin kuvan, jossa luki arabiaksi ”Olen sanonut sinulle, mitä et uskonut, onko nyt hyvä olo”.

Useita rikoksia

Syyttäjä vaati rangaistusta tapon yrityksestä, mutta oikeus totesi teon törkeäksi pahoinpitelyksi. Rangaistusta mitattaessa oikeus piti moitittavina seikkoina suunnitelmallisuutta, selkään puukottamista ja pakoon juoksemista.

21-vuotias tuomittiin myös naisen pahoinpitelystä, vahingonteosta ja kolmesta laittomasta uhkauksesta. Oikeus katsoi oikeudenmukaiseksi rangaistukseksi 2 vuotta 2 kuukautta ja päätti pitää hänet edelleen vangittuna.

21-vuotiaan on maksettava naiselle kivusta, särystä, kärsimyksestä 800 euroa. Puukotuksen uhrille 21-vuotias määrättiin maksamaan kaikkiaan 3800 euroa.

Rikospaikka keskiviikkoisin 22.35 MTV3

 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja