Mainos

Mustasukkainen mies tunkeutui asuntoon ja uhaksi tappaa haulikolla ravintolaillan päätteeksi – hovioikeus lievensi tuomiota hieman

Rovaniemen hovioikeus lievensi perjantaina hieman rangaistusta jutussa, jossa mies hyökkäsi ladatun haulikon kanssa taloon Kuhmossa.

Kyse oli tapahtumista viime vuoden tapaninpäivänä. Tapahtumaketju sai alkunsa ravintolasta, jossa tuomittu mies oli samassa seurueessa entisen naisystävänsä kanssa. Mies oli hermostunut, koska nainen oli keskustellut toisen miehen kanssa.

Koska tuomittu käyttäytyi muiden mielestä häiritsevästi, hänet jätettiin pois taksista ravintolaillan jälkeen. Mies haki kotoa haulikon, meni toisen miehen asunnolle, rikkoi olohuoneen ikkunan ja tuli sisään huutaen todistajien mukaan "tämä homma loppuu nyt tähän".

Toinen mies tarttui aseeseen ja ase laukesi, mutta haulit osuivat ikkunaan.

Tero Pasi Haverinen, 53, oli käräjäoikeudessa tuomittu viiden vuoden ja kahden kuukauden vankeuteen muun muassa tapon yrityksestä. Hovioikeus piti rikosnimikkeet ennallaan, mutta laski tuomiota neljällä kuukaudella, koska se arvioi eri tavoin rikosten keskinäistä yhteyttä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja