Mustakari: Mestaruustaistelu Ferrarin käsissä

Ferrarin loistava kaksoisvoitto Michael Schumacherin johdolla Saksan GP:ssa ja Renaultin Fernando Alonson jääminen samanaikaisesti viidenneksi kavensi espanjalaisen pistejohdon enää 11 pisteeseen Schumiin nähden. Pistetilanteen muuttuminen tarkoittaa samalla sitä, että kuudessa jäljellä olevassa osakilpailussa kuljettajien sarjan mestaruuden valloittaminen on nyt Ferrarin omissa käsissä. Toki se edellyttää jokaisen jäljellä olevan kilpailun voittamista.

Jos Alonson/Renaultin huonompaan suuntaan kääntynyt kilpailukykyisyys jatkuu, silloin Schuminkaan ei välttämättä tarvitse voittaa kaikkia kisoja, mutta se olisi varmin keino. Hockenheimin radalla Schumi (ja Ferrari) sai mukavaa apua tallikaveriltaan Felipe Massalta, McLarenin Kimi Räikköseltä ja Hondan Jenson Buttonilta. Jos sekin toistuu vielä jäljellä olevissa kilpailuissa, niin siinä tapauksessa en ihmettelisi, vaikka piste-ero katoaisi kokonaan ja kääntyisi jo ennen kauden viimeisiä kilpailuja Schumin eduksi. Niin vahvalta Ferrarin paketti tällä hetkellä vaikuttaa.

Enkä usko, että Alonson tilannetta helpottaa sekään, että mies jättää tallin tämän kauden jälkeen. Sen ei pitäisi eikä se missään nimessä saisi vaikuttaa Renault-tallin toimintaan, mutta olisi inhimillistä jos niin tapahtuisi.

Joka tapauksessa kauden F1-sarjasta tuli sittenkin erittäin mielenkiintoinen, vaikka kauden ensimmäinen kolmannes lupaili jotakin aivan muuta.

Teksti: Erkki Mustakari 30.7.2006

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat