Mustaherukka-juustokakku

  • 1 levy valmista murotaikinaa
  • 2 kananmunaa
  • n. 1 dl sokeria
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g maitorahkaa
  • 1 limen kuori raastettuna
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 2 dl mustaherukoita
  • ½ dl vehnäjauhoja

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 170°c:ssa n. 10 minuuttia. Vaahdota sokeri ja keltuaiset pehmeäksi vaahdoksi. Nostele joukkoon tuorejuusto, rahka ja raastettu limen kuori. Siivilöi joukkoon jauhot ja kaneli. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele seokseen. Pyöritä pakastetut mustaherukat kevyesti vehnäjauhoissa ja lisää massaan mukaan. Kaada täytettä esipaistetun pohjan päälle niin, että reunaan jää hieman kohoamisvaraa. Paista 170°c:ssa noin 25 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile mustaherukkamelban kera.

Mustaherukkamelba

  • 2 dl mustaherukoita
  • ½ dl mustaherukka-likööriä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 tähtianis

Kiehauta sokeri, vesi ja tähtianis kattilassa niin, että kaikki sokeri sulaa nesteeseen. Poista anis kattilasta ja lisää joukkoon mustaherukat sekä likööri. Anna kastikkeen maustua hetki ja soseuta se. Jos kastike vaikuttaa liian paksulta, voit ohentaa sitä tilkalla vettä. Siivilöi kastike ja anna sen jäähtyä ennen tarjoilua.

Lue myös:

    Uusimmat