Mainos

Muslimit vaativat Suharton eroa

Vaikutusvaltainen muslimijohtaja Amien Rais kehotti tänään Indonesian presidenttiä Suhartoa eroamaan virastaan.

Noin 28 miljoonan jäsenen Muhammadiyah- liikkeen johtaja sanoi Jakartassa, että Suharton on erottava, jos Indonesiassa halutaan välttyä verisiltä jokapäiväisiltä mellakoilta.

Rais puhui jakartalaisessa urheiluhallissa, jonne häntä kuulemaan oli kerääntynyt pari tuhatta kannattajaa. Rais julisti hallituksen menettäneen kansan luottamuksen, ja kannattajat vastasivat huutamalla "se on totta".

Joukko tärkeitä oppositiojohtajia kehotti aiemmin maanantaina Indonesian parlamenttia mitätöimään vaalituloksen, jolla presidentti Suharto maaliskuussa valittiin maan johtoon seitsemänneksi viisivuotiskaudeksi. 39 oppositiojohtajan ryhmä ilmoitti myös perustavansa komitean koordinoimaan poliittisia uudistuksia vaativaa toimintaa.

Ryhmän lausunnon mukaan myös varapresidentti Jusuf Habibien valinta pitäisi perua. Ryhmä ilmoitti tukevansa opiskelijoiden johdolla alkaneita mielenosoituksia, joissa on vaadittu poliittisia uudistuksia ja presidentti Suharton eroa. Lausunnon allekirjoittajien joukossa oli mm. Indonesian pääkaupungin Jakartan entinen kaupunginjohtaja.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.