Mainos

Musiikkitalon myymälään tulee erikoisuuksia pientuottajilta

Elokuun viimeisenä päivänä avattavan Musiikkitalon myymälästä voi hankkia musiikkiin tai konserttielämykseen löyhästi liittyviä tuotteita, joita ei muualta saa. Menekkiä kokeillaan ensin neljän pientuottajan huolellisesti valitulla käsintehdyllä tuotteella. Jos kauppa käy hyvin, valikoimaa laajennetaan.

Yhdessä Teollisuustaiteen Liitto Ornamon kanssa järjestettyyn tuotehakuun tuli 58 ehdotusta.

Tänään julkistettiin myös, että klassisen musiikin erikoisliike Fuga Oy siirtää koko toimintansa Musiikkitaloon ja ottaa myymälän hoitoonsa. Perinteikäs Fuga on myynyt äänilevyjä 51 vuotta.

Mainoskyniä ei haluta

Musiikkitalon johtaja Helena Hiilivirta kertoi, että tuotehaussa painotettiin suomalaista designia ja käsityötä. -Maailman konserttitalot ovat täynnä tylsiä kuulakärkikyniä ja tahtipuikkoja, joissa on kyseisen talon nimi. Me halusimme jotain erikoisempaa, Hiilivirta sanoo.

Musiikkitalon päätuotteeksi valittiin tekstiilitaiteilija Riikka Kokon monikäyttöinen Pilli-villasaali, jota voi käyttää myös huivina, myssynä, istuinalustana, tyynynä tai vaikkapa kuohuviini-coolerina. Pilli on käsinkudottu noin 80 euroa maksava korkealaatuinen tuote, jonka värimaailmasta löytyy samoja sävyjä kuin Musiikkitalostakin.

Erikoisuuksia ja huumoria

Lisäksi myymälässä kaupataan Outi Puron suunnittelemia puhelinjohtovaijerista valmistettuja uniikkeja rintakoruja, joissa on Olavi Virran tai Anita Välkin kuva, myöhemmin kenties Leif Segerstaminkin.

Lisäksi myyntiin tulee Maiju Ahlgrénin heijastavia Äänimerkki-pinssejä, joissa lukee ironisesti esimerkiksi Vanha harppu tai Kuulen värejä. Heidi Lehto puolestaan on suunnitellut pellavasta ja vanhasta videokasettinauhasta valmistetun konsertti-iltaan sopivan kimaltavan iltalaukun.

Elinkaari ja ekologisuus huomioon

Teollinen muotoilija Minna Borg Ornamosta muistutti, että Musiikkitalon tuotehaku oli suunnittelijoille kilpailua vaativampi tehtävä, sillä ehdotuksissa tuli olla huomioituna hinta- ja myyntierätiedot sekä tuotantoyhteydet, pelkkä hyvä idea ei riittänyt.

Haun toisessa vaiheessa, jossa tekijöiltä edellytettiin malleja paljastui myös ehdotusten valmiusaste. Toisessa ja ensimmäisessä vaiheessa oli kuitenkin useita ehdotuksia, joita kehittämällä saattaa syntyä vielä monta hyvää uutta tuotetta, Borg uskoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.