Muse Suomeen huhtikuussa

Konsertti sunnuntaina 14.huhtikuuta Nosturissa, Helsingissä.

Englantilaisen rocktrion latautunut, Radioheadin ja Queenin mieleen tuova musiikki vakuutti Madonnan Maverick levymerkin, joka julkaisi loppuvuodesta 1999 Musen ensilevyn "Showbiz" USA:ssa. Myös Britannian vaikutusvaltaisimmat musiikkilehdet New Musical Express, Q ja Melody Maker uskoivat yhtyeeseen lujasti, mistä todistivat lehtien paras tulokas/paras albumi tunnustuspalkinnot. Ei ihme, että Muse kutsuttiin kiertueille Foo Fightersin ja Red Hot Chili Peppersin kanssa alkukeväästä 2000 ja että se teki pyöreästi 50 festivaaliesiintymistä seuraavana kesänä.

Debyytin maalailevuus juontuu ehkä siitä, että musiikin tuotti John Leckie, jonka ansiolistaan sisältyy paitsi The Verve ja Stone Roses myös Radioheadin "The Bends" albumi. Melodioihin tuo syvyyttä Matthey Bellamyn laaja ääniala, jonka dramaattisuus ja oopperamaisuus muistuttaa Jeff Buckleytä, Thom Yorkea sekä itseään Freddie Mercurya. Mahtipontisuus saa sopivasti särmää Nirvana -vaikutteista.

Kesäkuussa 2001 ilmestyi Musen niin ikään hyvin vastaanotettu kakkosalbumi "Origin Of Symmetry", jolta on poimittu peräti neljä singleä: "Plug In Baby", "New Born", "Bliss" sekä viimeisimpänä marraskuussa "Hyper Music/Feeling Good".

Trion muodostavat Matthew Bellamy (laulu/kitara/kosketinsoittimet), Chris Wolstenhome (basso) ja Dominic Howard (rummut). Kolmikko muodosti ensimmäisen yhtyeensä Gothic Plaguen jo 13-vuotiaina. Nimi vaihtui vuosien saatossa Fixed Penaltyksi ja sitten Rocket Baby Dolliksi kunnes vakiintui Museksi 1997.

Musen ensiesittäytyminen Helsingissä tapahtui lokakuussa 2000, jolloin Australiaa, Yhdysvaltoja, Japania ja Eurooppaa ahkerasti kiertänyt yhtye vakuutti suomalaisetkin estottoman vimmaisella, räjähtävän energisellä lavaesiintymisellään.

Lue myös:

    Uusimmat