Muse raivostui kokoomukselle – näin puolue vastaa

Kokoomus soitti Musen Uprising-kappaletta puoluekokouksessa.

Helsingin Sanomien Nyt-liite uutisoi perjantaina, kuinka Musen keulakuva ei ole mielissään kokoomuksen kappalevalinnasta sen puoluekokouksessa. Puolue oli soittanut yhtyeen Uprising-kappaletta sen puoluekokouksessa kesäkuussa. Musen laulajana ja kitaristina toimiva Matt Bellamy kommentoi lehdessä kappalevalintaa jyrkkään sävyyn.

– Hirveä uutinen! Jos vain voisimme kieltää, yksikään poliittinen puolue ei käyttäisi musiikkiamme missään yhteydessä. On ikävää, että musiikkiamme käytetään vahvistamaan sellaista poliittista viestiä, joka ei vastaa arvomaailmaani, hän kommentoi Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä.

Kokoomus ei Musen laulaja-kitaristin kommenteista huolimatta pahoittele kappalevalintaansa. Sen puoluekokous järjestettiin kesäkuussa Rovaniemellä.

– Emme ole siitä pahoillaan. Halusimme kuulla ja kuunnella hyvää musiikkia, Kokoomuksen viestintäpäällikkö Pauliina Pulkkinen sanoo MTV3.fin Viihdeuutisille.

Pulkkisen mukaan yhtyeen taholta ei ole oltu heihin asiasta yhteydessä. Hän kiistää, ettei kappalevalinnalla ole sisältänyt poliittista symboliikkaa.

– Ei ollut. Se soi aivan pelkästään sen takia, että se on hyvää musiikkia, hän painottaa kappalevalintaa.

Muse on vetänyt tarkkaa linjaa kappaleidensa käytön suhteen. Se on aiemmin kärhämöinyt Feeling Good -kappaleensa käytöstä Nestlen kanssa. Yritys käytti tuolloin biisiä mainoksessaan, vaikka suosikkibändi ei antanutkaan siihen sille lupaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat