Murskavoitto päätti HIFK:n 12 vuoden odotuksen - katso!

Helsingin IFK jyräsi Lukon jään rakoon lukemin 7-1 tiistaina joukkueiden välieräsarjan viidennessä ottelussa. HIFK eteni SM-liigan finaaleihin voitoin 4-1.

Kotijoukkue siirtyi johtoon avauserässä Lennart Petrellin osumalla, mutta varsinainen ratkaisu nähtiin toisessa erässä, jossa kiekkoa kaivettiin Lukon maalista peräti viisi kertaa. Mikael Granlund onnistui kaksi kertaa, Juha-Pekka Haataja kerran ja Petrell täydensi hattutemppunsa kahdella maalilla.

- Peli ratkesi totaalisesti Granlundin (3-0-)maaliin. Mikä hienointa, niin tänään pelattiin hymy huulella iloista ja rohkeaa jääkiekkoa. Se on ollut meidän juttu tänä vuonna, isäntien päävalmentaja Kari Jalonen hymyili ottelun jälkeen Nelonen Pron haastattelussa.

HIFK:n punamylly linkosi toisessa erässä pelihuumorin niin Lukon kenttäpelaajista kuin maalivahti Mika Norosesta, joka vaihtui Antti Raantaan 4-0-tilanteessa.

Päätöserässä maalinteossa onnistuivat vielä Kimmo Kuhta ja uransa ensimmäisen liigamaalin viimeistellyt ranskalainen Charles Bertrand.

Kolmesti viimeistelleen Lennart Petrellin (3+1) ohella pisterohmuna kunnostautui kaksi maalia ja kolme syöttöä haalinut Mikael Granlund.

Raumalaisittain murheelliset semifinaalit

Semifinaalisarja oli pronssiotteluun suuntaavalta Lukolta murheellinen, sillä joukkue ei tuntunut onnistuvan millään edes tuhannen taalan paikoista. Raumalaiset johtivatkin vastustajaansa vain kerran, kun Miikka Tuomainen viimeisteli joukkueelleen 3-2-voittomaalin avauspelin kolmannessa jatkoserässä. Osasyy Lukon hampaattomuuteen oli myös liki ohittamaton HIFK-vahti Juuso Riksman, joka torjui tiistainakin 28 laukausta.

Voitto tiesi HIFK:lle 12 vuoden kuivan kauden päättymistä finaalipelejä ajatellen. Helsinkiläiset nähtiin viimeksi finaaleissa keväällä 1999 sarjassa, jonka TPS vei voitoin 3-1.

Toisen finalistin selvittely jatkuu keskiviikkona Espoossa, jossa Blues isännöi JYPiä. Blues johtaa sarjaa voitoin 2-1.

SM-liigan pudotuspelit tiistaina, välierät (4 voitolla jatkoon):

HIFK-Lukko 7-1 (1-0, 5-0, 1-1)
HIFK loppuotteluihin voitoin 4-1.

1. erä: 11.10 Lennart Petrell (Kimmo Kuhta) 1-0.

Jäähyt: 3.55 Eetu Pöysti H 2 min, 8.10 Siim Liivik H 2 min, 13.20 Mikko Kuukka L 2 min.

2. erä: 23.49 Mikael Granlund (Toni Söderholm-Petrell) 2-0 yv, 33.03 Mi Granlund (Max Wärn-Juuso Riksman) 3-0, 33.29 Juha-Pekka Haataja (Ville Peltonen-Mi Granlund) 4-0, 34.45 Petrell (Haataja-Mi Granlund) 5-0 yv sr, 36.27 Petrell (Mi Granlund-Haataja) 6-0 yv.

Jäähyt: 22.51 Lauri Tukonen L 2 min, 33.54 Tukonen L 2 min, 34.45 Kuukka L 2 min, 37.28 Joni Töykkälä H 2 min.

3. erä: 47.54 Charles Bertrand (Anssi Rantanen) 6-1, 49.44 Kuhta (Martti Järventie-Petteri Wirtanen) 7-1.

Jäähyt: 44.28 Kurtis McLean L 2 min, 45.49 Wirtanen H 2 min, 55.31 Petrell H 2 min.Jäähyt yhteensä: HIFK 5x2 min=10 min, Lukko 5x2 min=10 min.Torjunnat: Juuso Riksman H 11+9+8=28, Mika Noronen L 7+7+(0)=14 pois 33.29, Antti Raanta L (0)+1+7=8 maaliin 33.29.Tuomarit: Antti Boman-Jari Levonen (Mikko Kekäläinen-Jari Korteniemi).

Yleisöä: 8200.

Katso Sebastian Waheebin juttu Katsomo.fi:stä (Tulosruutu 5.4.2011)