Petrell seurasi edellisiä HIFK-finaaleita rappusilta

Hattutempun tiistaina Lukon verkkoon paukuttanut Lennart Petrell hääri HIFK:n herrana ja hidalgona, kun helsinkiläiset varmistivat ensimmäisen finaalipaikkansa 12 vuoteen jääkiekon SM-liigassa.

- Olin silloin vuonna 1999 katsomassa finaaleja C1-katsomon jossain rappusilla. Nytkin jäähyaitiossa istuessa ja yleisön mylviessä ei tiennyt onko sitä katsoja vai pelaaja. Mutta nyt on hyvä hetki huilia. Tässä ei ole muuta ehtinyt tehdä kuin pelata, nukkua ja syödä, nyt voi jopa treenatakin, Petrell sanoi.

Hyökkääjä aloitti maalitehtailun ensimmäisessä erässä. Petrell nosti kiekon karkumatkan päätteeksi näyttävästi rystyltä yläkulmaan.

- Näin, että Kuhta teki hyvää työtä ja sain karvattua kiekon. Otin jalat alle, sain kiekon haltuun ja käänsin keskelle ja siitä ylös. Aika pienestä kulmasta meni, Petrell myhäili.

Lukolla oli ottelun ainoa etsikkoaikansa toisessa erässä, mutta Mikael Granlundin 3-0-osuma ratkaisi ottelun ja samalla semifinaalisarjan.

- Granlundin heitto maaliin toi meille hengähdystauon, ja Lukko ei sitä kestänyt, Petrell kuvaili raumalaisten selkärangan katkaissutta maalia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat