Mainos

Murkkupojat janoavat seksitietoa

Yläastetta käyvillä pojilla on suuri tarve saada tietoja seksuaalisuudesta. Seksi on suurin kiinnostuksen kohde, kun pojat soittavat Väestöliiton Poikien puhelimeen.

Poikien puhelimessa työskentelevä Joonas Kekkonen kertoo, että pojat kaipaavat aikuista miestä, jolle jutella. Yläasteikäiset pojat puhuvat seksistä keskenään paljon, mutta heillä on asiantuntijan mukaan aika niukasti tietoa. Pojat kaipaavat konkreettisia neuvoja, mitä saa tehdä ja mitä ei. Myös oma keho mietityttää.

Oma tai kavereiden seksuaalinen suuntautuminen hämmentää poikia. Homous on asia, josta moni poika ei halua puhua kavereilleen tai perheelleen, mutta rohkaistuu kyselemään tietoa ja neuvoja ammatti-ihmisiltä Poikien puhelimessa.

Yksi paljon poikia puhuttanut asia on väkivallan kulttuuri, sillä väkivallan uhka on monille soittajille arkipäivää. Myös seksuaalinen hyväksikäyttö herättää paljon kysymyksiä.

Poikien puhelimen työntekijät ehtivät ottaa viime vuonna vastaan yli 22 000 puhelua. Ruuhkaiseen puhelimeen soitettiin ahkerasti, vain joka neljäs puhelu pääsi läpi.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.