Murhasta tuomittu Janne Raninen: "Olin syyllinen, mutta myös Vilhunen ja Aarnio olivat moraalisesti syyllisiä, koska antoivat murhan tapahtua"

4:36
Vuosaaren palkkamurhan hovikäsittelyssä kuultiin Jari Aarniota maanantaina 20. syyskuuta – näin hän puhui oikeudessa

Volkan Ünsalin murha olisi jäänyt tapahtumatta, jos poliisi olisi varoittanut Ünsalia tai murhaa suunnitelleita tekijöitä, totesi murhasta elinkautisen saanut Janne Raninen.

– En olisi tehnyt mitään, jos olisin tiennyt viranomaisten olevan jäljillä. Ünsalkin olisi varmasti kaikonnut maasta, jos olisi kuullut suunnitelmista, Raninen sanoi tänään oikeudessa.

Syyttäjä Mikko Männikkö kysyi vielä olisiko murha jäänyt toteutumatta, jos poliisi olisi ollut murhailtana näkyvästi paikalla Vuosaaren asunnon alaoven luona.

– Olisi, Raninen totesi.

Syyttäjän kysymykset liittyivät tietysti siihen, että henkirikos olisi voitu varoittamalla estää. Murha kuitenkin tapahtui ja Raninen ja kolme muuta miestä saivat elinkautisen.

Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota syytetään siitä, että hän jätti poliisina murhan estämättä, vaikka tiesi sellaisen tapahtuvan etukäteen. Aarnio on kiistänyt tienneensä tulevasta.

Toinen syytetty murhajutussa nyt on alamaailman ex-päällikkö Keijo Vilhusta, joka syyttäjien mukaan oli järjestelemässä sitä.

Vilhunen ei mukana

Murhan motiivina oli se, että Volkan Ünsal oli varastanut tekijöiltä Arlandan lentokenttäryöstön rahoja ja myös ollut yhteydessä poliisiin.

Onko Keijo Vilhusella tekemistä Volkan Ünsalin murhan kanssa? Vilhusen asianajaja Markku Fredman kysyi.

– Ei, Raninen vastasi.

Vilhunen kuitenkin välitti tietoja Aarniolle.

Ranisen mielestä Vilhunen ja Aarnio ovat inhimillisesti katsoen syyllisiä tekoon.

– Minä ansaitsin elinkautisen. Olin syyllinen, mutta myös Vilhunen ja Aarnio olivat syyllisiä, koska antoivat murhan tapahtua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja