Muodostelmaluistelun MM-kotikisoihin olisi tulossa enemmän väkeä kuin Helsingin jäähalliin mahtuu – Jokerien mahdolliset pudotuspelit täyttivät Hartwall Arenan kalenterin: ”Olemme todella pahoillamme”

Taitoluisteluliitolla on ”luksusongelma”, josta moni liitto voi vain haaveilla. Helsingin jäähallissa pidettävien muodostelmaluistelun MM-kisojen lisäliputkin myytiin hetkessä loppuun. Hartwall Arenalle olisi mahtunut enemmän katsojia, mutta mahdolliset KHL:n pudotuspelit sotkivat suunnitelmat.

Taitoluisteluliitto järjestää muodostelmaluistelun MM-kisat Helsingissä 12.–13. huhtikuuta. Liput lippuivat tunnissa, ja myöhemmin myyntiin tulleita lisälippujakin oli saatavilla vain viisi minuuttia.

Helsingin jäähallin kokonaiskapasiteetti on 8 200 katsojaa, ja muodostelmaluistelukisoissa molempiin kisapäiviin oli otettavissa 6 500 katsojaa. Suomalaisten lisäksi esimerkiksi Kanadasta, USA:sta ja Australiasta olisi tullut lisää lajin ystäviä, jos tilaa olisi ollut.

Hartwall Arenalla tilaa olisi ollut Helsingin vanhaa hallia enemmän. Jääkiekko-otteluihin mahtuu 13 500 katsojaa, josta vähennetään lehdistö ja liiton omien paikkojen sekä kameroiden katvepaikat.

Taitoluisteluliiton toiminnanjohtaja Outi Wuorenheimo sanoi, että suosio yllätti järjestäjätkin. Vuonna 2011 järjestetyissä MM-kisoissa Helsingin jäähalli myytiin niin ikään loppuun, muttei niin nopeasti kuin nyt.

– Arvioisin, että olisimme myyneet parituhatta lippua enemmän. Sitä en kuitenkaan usko, että Hartwall Arena olisi myyty loppuun, Wuorenheimo sanoi.

Wuorenheimo on vitsaillut, että hän on ”eioon” takia maailman vihatuin muodostelmaluisteluihminen.

– Laji on todella suosittu Suomessa, mutta minua yllätti, miten paljon kyselyitä lipuista tuli ulkomailta, Wuorenheimo muistutti. 

”Pudotuspeliaika haasteellista”

Hartwall Arenan ohjelmassa on 12. huhtikuuta Ehrlich Brothersin lasten taikuriesitys. Hartwall Arenan toimitusjohtaja (Chief Executive Officer) Kimmo Kivisilta tarkensi, ettei MM-kisojen jääminen pois kalenterista johdu suinkaan lasten taikuriesityksestä.

– Kisat olisivat olleet kuitenkin KHL:n pudotuspeliperiodin aikana. Kun saimme tietää potentiaaliset päivät, ne piti varata kalenterista, Kivisilta sanoi.  

Perjantai 12. päivä olisi ollut vapaana, mutta 11. ja 13. päivä oli pakko varata Jokereiden mahdollisiksi pelipäiväksi. Arenan myyntitiimi ei voinut ”luottaa” siihen, että Jokerit tippuu aiemmin.

– Se olisi sama kuin laskisimme sen varaan, että artisti tulee kipeäksi, Kivisilta kevensi.

Kivisilta korostaa, että Hartwall Arena olisi isännöinyt erittäin mielellään suosittua tapahtumaa.

– Juttelin Outin kanssa pitkään ja varoitin häntä asiasta. Pudotuspeliaika on ylipäätään haasteellinen meille. Olen todella pahoillani, että näin kävi.

Livelähetyksiä elokuvateattereihin?

All Event -lippupaketit (sisältää lyhyt- ja vapaaohjelman) maksoivat 80–140 euroa. Yksityinen Hartwall Arena olisi kuitenkin ollut kalliimpi vuokrata kuin Helsingin Jääkenttäsäätiön hallinnoima ”Nordis”.

Wuorenheimo muistutti kuitenkin, että Helsingin jäähallissa näkyvyys on erinomainen.

– Helsingin jäähallin yläkatsomo on lähes samalla tasolla kuin Hartwall Arenan alakatsomo, Wuorenheimo sanoi.

– Tunnelma kisoissa on mieletön. Muodostelmaluistelussa kaikki kannustavat toisiaan. Lätkämutsina voin sanoa, että esimerkiksi jääkiekkopeleissä ei ole aina ihan samalla tavalla.

Taitoluisteluliitto on tehnyt kaikkensa, että mahdollisimman moni pääsisi nauttimaan kisatunnelmasta. Liitto neuvottelee Finnkinon kanssa mahdollisesta kisojen lähettämisestä elokuvateattereissa isoimmissa kaupungeissa, kuten Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa.

Taitoluistelun MM-kisat toivat liitolle viime vuonna 2,9 miljoonan euron tulot, mutta vastaavaa voittoa ei ole nyt luvassa pelkästään sen takia, koska taitoluistelun yhdeksän päivän sijaan muodostelmaluistelussa tapahtumapäiviä on vain kaksi.

Suomessa on peräti 182 muodostelmaluistelujoukkuetta, joten luistelijat, heidän lähipiirinsä ja seuraväki muodostavat jo vakaan katsojakunnan.

Suomi on voittanut vuodesta 2000 asti järjestetyistä MM-kisoista yhdeksän kultaa, kahdeksan hopeaa ja viisi pronssia.

Suomea edustaa maaliskuussa pidettävien SM-kisojen voittaja sekä joukkue, joka saa korkeimman kauden pistelukeman.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja