Mainos

Ratkaiseva vihje Munchenin ampujasta tuli tämän omalta isältä

1:53

Münchenin ampuja perehtyi tekoonsa huolella ja kävi ottamassa ampumispaikalta valokuvia etukäteen, kertoo Baijerin poliisipäällikkö Robert Heimberger.

Ampuja oli käynyt kuvaamassa myös muilla paikoilla, jossa on aiemmin tehty amokjuoksuja, kertoo Focus Online. Amokjuoksu-termiä käytetään kuvaamaan mielipuolista ja vaarallista riehumista aseen kanssa, joka usein päättyy itsemurhaan. 

Saksalaisten tutkijaviranomaisten mukaan ampuja valmisteli tekoaan vuoden ajan. Pääsyyttäjän mukaan ampuja ei erikseen ja tarkoituksellisesti valikoinut uhrejaan.

Die Welt -lehden mukaan tekijä ampui pistoolistaan lähes 60 laukausta.

Tapahtumapaikalta on löydetty 57 hylsyä, jotka todennäköisesti ovat peräisin tekoaseesta, Heimberger sanoi Die Weltin mukaan.

Poliisin mukaan ei kuitenkaan ole todisteita siitä, että kukaan kuolleista olisi tullut paikalle ampumispaikka McDonald'siin ampujan Facebookissa julkaiseman alennuksen tai tarjouksen houkuttelemana.

Poliisin mukaan ampuja oli kyllä luonut tekaistun Facebook-tilin toukokuussa. Sen sijaan hän ei ollut hakkeroitunut jonkun toisen tilille, kuten poliisi arveli aiemmin.

Die Weltin mukaan ampuja olisi myös kertonut aikeistaan ennen surmaa eräänlaisessa manifestissaan.

Lehti kertoo, että ampujan isä tunnisti poikansa videolta, joka levisi netissä teon jälkeen. Tämän jälkeen hän meni poliisin luo kertomaan, että epäilee tuntevansa ampujan.

Kaksi kuukautta psykiatrisessa yksikössä

Pääsyyttäjän mukaan ampuja vietti viime vuonna kaksi kuukautta psykiatrisessa sairaalassa lasten- ja nuortenosastolla. Hän kärsi paniikkikohtauksista ja sosiaalisten tilanteiden pelosta, selviää ampujan huoneesta löytyneistä dokumenteista.

Mediatietojen mukaan ampuja oli saanut psykiatrista hoitoa viimeksi kesäkuussa.

Ampuja oli erittäin kiinnostunut norjalaisesta massamurhaaja Anders Behring Breivikistä, jonka tekemän joukkomurhan vuosipäivänä myös Münchenin ampuminen tapahtui.

Poliisipäällikkö Heimberger kuitenkin kiistää saksalaisten medialähteiden mukaan aikaisemman tiedon siitä, että tekijän tietokoneelta olisi löytynyt Breivikin manifesti.

Poliisi uskoo, että ampuja oli kiinnostunut myös Winnendenin joukkoampumisesta Saksassa, jossa teini tappoi 15 entisestä koulustaan.

Münchenin perjantaisessa ampumisessa kuoli yhdeksän ihmistä. Lopuksi 18-vuotias tekijä ampui itsensä. Suurin osa kuolleista oli teini-ikäisiä ja ulkomaan kansalaisia. Mukana oli turkkilainen, kaksi turkkilais-saksalaista, unkarilainen, kosovolainen ja kreikkalainen, poliisi kertoo.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.