Mainos

Suomalaisopiskelijan piinaava yö müncheniläiskoulussa: "Emme uskaltaneet pyöräillä kotiin"

Münchenissä elokuva-alaa opiskeleva Gretta Sammalniemi oli eilen illalla koululla editoimassa harjoitustyötä, kun sai tiedon käynnissä olevasta ostoskeskusampumisesta.

– Jo koululle pyöräillessäni seitsemän aikaan illalla kuulin sireeneiden ääntä. En kiinnittänyt siihen sen enempää huomiota, sillä suuressa kaupungissa sattuu aina jotakin. Koululle päästyäni sain poikaystävältä tekstiviestin, että ostoskeskuksessa ammutaan, Sammalniemi kertoo MTV Uutisille.

Sammalniemi jatkoi editoimista opiskelutovereidensa kanssa.

– Seurasimme uutisia jatkuvasti kännykältä ja tietokoneilta. Emme uskaltaneet lähteä pyöräilemään kotiin ennen kuin poliisi antaa all clear -vahvistuksen.

– Lopulta lähdimme kotiin taksilla kello kaksi yöllä. Siinä vaiheessa kaupunki oli tosi hiljainen, paljon ketään ei ollut liikkeellä.

1:00

Sammalniemi kertoo ilmoittaneensa heti vanhemmilleen, että on kunnossa.

– Olin toivonut, etten koskaan joutuisi painamaan Facebookissa sitä nappulaa, että 'olen turvassa, ei hätää', mutta nyt jouduin sen tekemään. 

Sammalniemi asuu Münchenissä kolmatta vuotta.

– Olen pyöräillyt kouluun ja takaisin myös yöllä, eikä minua ole pelottanut. Tämän iskun jälkeen tuntuu, etten mene mielelläni suuriin tapahtumiin tai isoihin julkisiin paikkoihin. Harmittaa, että tämä vaikuttaa omaan käytökseen näin.

1:16

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.