Mainos

Mullistava uutuus parantaa porsaanlihan laatua

Ensi vuonna lihatiskiltä voi ostaa terveellisempää ja maukkaampaa porsaanlihaa, lupaa HK Ruokatalo. Kasviöljy tekee uudenlaisen porsaanlihan ja siitä valmistetut tuotteet terveellisiksi luonnollisella tavalla.

HK Ruokatalo tuo ensi vuoden aikana markkinoille porsaanlihan, joka on maukkaampaa ja terveellisempää kuin aikaisemmin.

– Uusi innovaatio vie porsaanlihan terveellisten lihatuotteiden laatukärkeen ja kokonaan uudelle laatutasolle, sanoo HK Ruokatalon toimitusjohtaja Jari Leija.

Muutaman viime vuoden aikana toteutetun huolellisen tutkimuksen ja tuotekehityksen tuloksena on luotu porsaanliha, jonka rasva on muutettu ravitsemussuositusten mukaiseksi.

Läpimurto on toteutettu uudella porsaiden ruokintakonseptilla, jossa kasviöljyn laadulla ja sen annostusmenetelmällä on keskeinen rooli. Uusi liha on ainutlaatuista, koska muutos entistä terveellisempään lihaan syntyy täysin luonnollisin keinoin.

Porsaanlihan rasvan laatu paremmaksi

HK Ruokatalon ja RehuRaision yhteisessä kehityshankkeessa porsaanlihan rasvahappokoostumus on saatu muuttumaan luontaisella tavalla uuden ruokintakonseptin avulla ravitsemussuositusten mukaiseksi.

Innovaation ansiosta rasvan osuus saadaan laskemaan alle vaaditun kolmasosan lihan kokonaisrasvan määrästä. Samalla ihmiselle välttämättömien omega 3 -rasvahappojen määrä saadaan kasvamaan uudessa porsaanlihassa. HK lupaa, että porsaanliha on uuden menetelmän ansiosta pehmeämpää ja mureampaa.

HK Ruokatalon ravitsemusasiantuntijan Soile Käkösen mukaan suomalaiset saavat edelleen kokonaisuudessaan liikaa tyydyttynyttä eli kovaa rasvaa ravitsemussuosituksiin nähden.

Koska suomalaiset syövät eri lihalajeista eniten porsaanlihaa, on nyt kehitetyllä uudella lihalla merkitystä myös kansanterveyden kannalta.

– Kehitysprojektin ansiosta suomalaiset voivat syödä uutta porsaanlihaa entistä paremmalla omallatunnolla rasvaisempanakin vaihtoehtona. Lisäksi tätä terveellisempää porsaanlihaa sisältävät lihavalmisteet eli makkarat ja leivänpäälliset ovat rasvan laadun suhteen aina suositusten mukaisia, Käkönen kertoo.

Sianlihan kehityshankkeissa ovat HK Ruokatalon ja RehuRaision lisäksi olleet mukana MTT, LTK ja Suomen Rehu.

MTV3

Kuvat: Lehtikuva

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.