Miljoonaluokan potti – HJK:n naisten joukkueelle mullistava uutinen

HJK yhtiöittää naisten edustusjoukkueen ja samalla joukkue saa taakseen miljoonarahoituksen.

HJK tiedotti tiistaina, että se yhtiöittää naisten edustusjoukkueen omaksi osakeyhtiökseen. Uuden osakeyhtiön kautta tähdätään naisten huippujalkapallon kehittämiseen ja kaupallisesti kannattavaan liiketoimintaan.

Ankkurisijoittajina ovat mukana ohjelmistoyritys Sievon perustaja ja toimitusjohtaja Sammeli Sammalkorpi ja Mariet Louhento, joka on toiminut mm. Kansallisen Liigan puheenjohtajana. Lisäksi mukana on joukko muita sijoittajia, esimerkiksi Huuhkajat-pelaaja Robin Lod ja HJK Oy:n puheenjohtaja Olli-Pekka Lyytikäinen.

– Tässä hankkeessa yhdistyvät merkittävä taloudellinen potentiaali, kunnianhimoiset urheilulliset tavoitteet ja konkreettinen tasa-arvon edistäminen täysin ainutkertaisella tavalla, Sammeli Sammalkorpi sanailee HJK:n tiedotteessa.

– Kasvaaksemme suomalaisessa jalkapallossa täyteen potentiaaliin tarvitsemme sekä naisten että miesten paikallisesti ja valtakunnallisesti arvostettuja huippuseuroja toimimaan suunnannäyttäjinä, Mariet Louhento toteaa.

Uuden yhtiön hallitukseen puheenjohtaja on Anu Ubaud. Hallituksessa istuvat Sammalkorven ja Louhennon lisäksi Kimmo J.Lipponen ja Hasse Eranka. Yhtiölle etsitään toimitusjohtajaa.

– Tämä on erittäin hieno ja odotettu kehitysaskel koko HJK-perheelle. Uudella osakeyhtiöllä on alusta asti ollut HJK Oy:n täysi tuki ja tulemme tekemään tiivistä yhteistyötä monen asian suhteen. Uuden osakeyhtiön panostukset naisten joukkueeseen ovat ennen kaikkea koko seuran etu ja iso askel kohti tavoitettamme olla pohjoismainen huippuseura, HJK Oy:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti sanoo.

HJK on menestynein seura Kansallisessa liigassa ja sitä edeltäneessä Naisten liigassa. Mestaruuksia helsinkiläisseuralla on 23 kappaletta. Tällä hetkellä HJK on Kansallisen liigan sarjataulukossa sijalla kolme.

Lue myös:

    Uusimmat