Muistithan päivittää tämän ohjelmiston? Jos et, tietomurto on todennäköisesti jo tehty

1:52

Viestintävirasto tiedottaa sivuillaan, että pari viikkoa vanhaa Drupal-haavoittuvuutta on alettu käyttää laajasti tietomurroissa.

Miksi yritykset pyytävät hakkereiden apua tietoturva-asioissa? Katso yllä oleva video!

Maaliskuun lopussa Drupal-sisällönhallintaohjelmistossa havaittiin haavoittuvuus, joka mahdollisti hyökkääjän ottaa sivusto täysin haltuunsa. Ongelma koski ohjelman versioita 8, 7, ja 6. Valmistaja kehotti silloin päivittämään järjestelmät välittömästi.

Nyt Viestintävirasto kertoo, että viime viikon lopulla Drupalin haavoittuvuuteen on julkaistu hyväksikäyttömenetelmä, jota hakkerit ovat alkaneet hyödyntää laajasti. Viestintäviraston mukaan hyödyntäminen on niin yleistä, että jos päivitystä ei ole Drupal-ohjelmistoon tehty, on tietomurto todennäköisesti tapahtunut.

Jos Drupal on käytössä, suosittelee Viestintävirasto tarkistamaan ohjelmistoversion. Haavoittuvuudelta suojattuna ovat tällä hetkellä Drupal-ohjelmistoversiot 7.58 ja 8.5.1. Jos päivitystä ei ole tehty, suosittelee virasto ottamaan yhteyttä ylläpitoon mahdollisen tartunnan poistamiseksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.