Muistatko vielä tämän? Petri Kontiola vitsailee jättimaalinsa tunteenpurkauksesta: "Innostuin liikaa – se pilasi meidän saumamme"

Petri Kontiola ratkaisee jatkoerämaalilla Ilveksen välieräpaikan 1:34
Video: Petri Kontiola iski Ilvekselle jättimaalin ja Nokia Arena pomppasi pystyyn

Jääkiekon SM-liigassa Ilves ja Kärpät kävivät viime keväänä ikimuistoisen puolivälieräsarjan, joka ratkesi seitsemännen pelin jatkoerässä. Sankariksi nousi Ilveksen kokenut tähtihyökkääjä Petri Kontiola, joka naulasi läpiajosta kiekon pömpeliin. Kontiola vitsailee nyt ”överiksi menneestä” tuuletuksestaan. Kyseinen osuma oli yksi edellisen liigakauden suurimmista kohokohdista.

Ilveksen ja Kärppien puolivälieräsarjassa nähtiin monenlaisia käänteitä. Mukana oli niin pelisiirtoja jääongelmien takia, tyrmäysvoittoja kuin dramaattisia jatkoeräratkaisuja.

Kaikki huipentui seitsemänteen otteluun, jossa paremmuutta haettiin jatkojen puolelta.

Ensin näytti jo siltä, että Kärpät etenisi jatkoon, kun vierasjoukkue loi loistopaikan Ilveksen päädyssä. Marek Langhamerin loistopelastus piti kotijoukkueen toiveet elossa. Hetki tästä ja Petri Kontiola karkasi läpiajoon. Kiekko Kärppä-vahdin Joel Blomqvistin selän taakse ja täpötäysi Nokia Arena pomppasi pystyyn.

Video kyseisestä osumasta näkyy jutun yläreunasta.

Kontiola tiputti hanskat jäähän ja otti areenan haltuun.

Nyt hän muistelee kyseistä tapausta virneen kera.

– Se oli iso maali. Pääsimme sillä jatkoon. Olen miettinyt jälkikäteen, että vedin ihan överiksi sen tuuletuksen, Kontiola heittää vitsillä MTV Urheilulle.

– Ennenaikainen yli-innostuminen. Opin virheestä. Tuo ei tule toistumaan enää. Innostuin liikaa ja se maksoi meille jatkopaikan, Kontiola luikauttaa.

Kontiola viittaa siihen, miten Ilves hävisi kyseisen maalin jälkeen välieräsarjan TPS:lle.

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä ei voi kuin hymyillä, kun hän muistelee kyseistä osumaa ja ikimuistoista hetkeä.

– Ei tuollaista tunnetta voi mitenkään feikata. Siinä "Konnan" tuuletuksessa näkyi hänen ainutlaatuisuutensa ja pelurimaisuutensa. Ilmoille tuli pelistä ja voittamisesta syntyvä ilo. Hän ratkaisi ison pelin ja oli kuin pikkupoika. Hän on varmaan samalla tavalla ratkaissut jonkun Seinäjoen ulkojäillä pelatun pelin kymmenen vanhana ja tuulettanut samaan tapaan, Myrrä myhäilee.

Kontiolan ja Myrrän yhteistyö jatkuu vielä ensi kaudella. Sen jälkeen Kontiola lyö hokkarit naulaan.

– Siitä lähtien, kun hän tuli Ilvekseen, näin, että tuossa kaverissa on sellaista vanhan liiton lätkäjätkää. Olen urheiluromantikko ja minun mielestäni jääkiekon pitää olla edelleen jollain tapaa pelureiden peli. Niin, että ollaan siellä pelin juurilla. Hän on huikea pelaaja ja hän tuo sellaisen omanlaisen tuulahduksen –80–90-luvulta, persoonien aikakaudelta. Sen päälle jos miettii sitä, millainen hän on ihmisenä, kun hänet kohtaa arjessa ilman valmentajan natsoja tai että on pelipaita päällä, hän on erittäin välittävä ja lämmin ihminen. Minusta jokaisessa joukkueessa pitäisi olla yksi ”Konna”, Myrrä ylistää Kontiolaa.

Lue myös:

    Uusimmat