Muhiiko rallin MM-sarjassa suuri siirtopommi? Tähtikuljettajan tulevaisuudesta mystinen kommentti – "Sanon vain sen"

Rallin MM-sarjan kuljettajamarkkinoilla saattaa tapahtua merkittäviä muutoksia ensi kaudelle.

Viime aikoina huhujen keskiössä on ollut Hyundain Ott Tänak. Sunnuntaina Belgian MM-rallissa voittoa juhlineen Tänakin on huhuttu harkitsevan siirtoa M-Sport Fordille.

Tänak itse kuittasi lyhyesti siirtospekulaatiot Belgian osakilpailun jälkeen.

– Ne ovat vain huhuja, Tänak totesi MTV Urheilulle.

Erittäin vahvojen huhujen mukaan olet siirtymässä – onko se mahdollista?

– Kuten itse sanoit, ne ovat huhuja.

Tänakilla on ensi kaudesta sopimus Hyundain kanssa. Tällä kaudella Tänakin käytös on kuitenkin puhuttanut, sillä virolaistähti on ajoittain antanut kriittistäkin palautetta tiiminsä hybridikilpurista.

Lisää vettä myllyyn löi Hyundain tallipäällikön tehtäviä hoitavan Julien Moncet’n vastaus, kun MTV Urheilu kysyi ranskalaispomolta kommenttia Tänakin siirtohuhuihin.

– Tällä hetkellä Ott on kanssamme ja toivomme, että hän myös jatkaa kanssamme, Moncet sanoi.

– Se on tavoitteemme.

Voiko Moncet’n kommentista lukea jotain rivien välistä? Onko siis mahdollista, että Tänak jättäisi Hyundain tämän kauden jälkeen?

– Minä itse en tee sopimuksia kuljettajien tai kartanlukijoiden kanssa. Sanon vain sen, että vaikka sinulla on sopimus, siitä voi lähteä kuten vaikkapa jalkapallossa, Moncet kertoi.

Tämän kommentin jälkeen Moncet veti hieman käsijarrusta.

– Ott on osa tiimiä ja hän on sitä jatkossakin.

M-Sport Ford kaipaa riveihinsä ykköskategorian kuskia, sillä tiimin nykyinen ykköskuljettaja Craig Breen ei ole lunastanut odotuksia tänä vuonna. Breenin tallitoverit, ajopaikoistaan maksavat Adrien Fourmaux ja Gus Greensmith ovat olleet vieläkin vaisumpia.

Tänak saavutti toistaiseksi ainoan mestaruutensa Toyotalla kaudella 2019. Mestaruuskautensa jälkeen hän vaihtoi Hyundaille, jonka kilpurilla virolainen ei ole pystynyt taistelemaan mestaruudesta.

Tänak kavensi Belgian MM-rallin voitollaan eroa Kalle Rovanperään, mutta Toyotan suomalaistähti johtaa MM-sarjaa edelleen 72 pisteen turvin.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja