Mainos

MTV3 testasi Googlen Nexus 7:n - suuria ominaisuuksia pikkurahalla

Nexus 7 on Googlen ja Asuksen yhteistyönä valmistama pikkutabletti, joka käyttää Android 4.1 Jelly Bean -käyttöjärjestelmää.

Seitsemäntuumaisella näytöllä varustetussa tabletissa on koon lisäksi pientä myös hinta. 16 Gt:n tallennustilalla varustettua mallia myydään tällä hetkellä 250 euron hintaan.

Kyseinen summa on varsin kohtuullinen, sillä laite sisältää 1,2 GHz:n neliydinprosessorin, 1280 x 800 -tarkkuudella toimivan näytön, GPS:n ja jopa langattoman NFC-lähiyhteyden tuen.

Lisäksi laitteen akun luvataan mahdollistavan 9,5 tunnin yhtäjaksoisen videotoiston.

Tämä kuulostaa paperilla erittäin hyvältä, mutta miten on asian laita käytännössä? MTV3 otti asiasta selvää.

Kiitettävän jämäkkä vaikutelma

Parinsadan euron tablettia hankkiessa tulee helposti mielikuva surkealla näytöllä varustetusta natisevasta muoviläpyskästä, jonka käyttö on parhaimmassakin tapauksessa tökkivää.

Nexus 7 hautaa välittömästi tällaiset luulot. Kyseessä on nimittäin hyvinkin laadukkaasti rakennettu perustabletti.

Rakenne on kiitettävän jämäkkä, ja laite tuntuu erittäin mukavalta ja "luotettavalta" käsissä. Taustan mattapintaisesta kumipinnoitteesta saa mukavan otteen. Kumipinnoite ei luo kuitenkaan millään muotoa halpaa vaikutelmaa.

Näyttö on mukavan tarkka, joskin yleissävyltään hieman haalea. Näytön katselukulma on kuitenkin kiitettävän laaja.

Havaitsimme tosin testilaitteemme näytön kirkkaudessa ajoittain selvää värinää. Nettikeskustelujen perusteella näytön värinä johtuu laitteistoviasta, jonka perusteella asiakkaille on annettu korvaavia laitteita tilalle.

Kyseinen vika vaivaa vain osaa laitteista. Tiedustelimme muutamalta tuoreelta Nexus 7:n omistajalta näytön värinästä eivätkä he olleet havainneet laitteidensa näytöissä minkäänlaisia ongelmia.

Laitteen käyttö on kokonaisuudessaan erittäin luontevaa. Koska kyseessä on nimenomaan Googlen oma laite, muiden valmistajien laitteista tuttuja ylimääräisiä käyttöliittymiä tai sovellusviidakoita ei ole. Nexus 7:ssa on esiasennettuna vain lähinnä Googlen omia sovelluksia, kuten YouTube, Maps, G-mail sekä Chrome-selain.

Tarkoituksena onkin, että käyttäjä lataa itselleen tarpeelliset sovellukset Google-play -sovelluskaupan kautta.

Nexus 7

Plussaa

Miinusta

Esimerkiksi oletusselaimena toimivan Chromen vaihtaminen toiseen selaimeen saattaa tulla tarpeeseen, sillä jostakin syystä kyseinen selain takkuili testilaitteessamme.

Selain ei aina reagoinut linkkien klikkaamiseen, ja nettisivujen vieritys tuntui usein tökkivältä. Esimerkiksi Opera-selain toimi testilaitteessamme huomattavasti kitkattomammin.

Lisäominaisuuksista pientä extrahintaa

Nexus 7:n matala hinta näkyy muun muassa siinä, että se ei sisällä takakameraa. Tosin moni ei taustan kameraa tabletissaan edes kaipaa. Myöskään ylimääräistä muistikorttipaikkaa ei löydy.

Testissämme oli 16 Gt:n versio, jolla surffaus netissä tapahtuu Wi-Fi-yhteyden kautta.

Myyntiin on kuitenkin tulossa myös suuremmalla 32 Gt:n tallennuskapasiteetilla varustettu versio.

Kauppojen hyllyille on tulossa myös malli, jossa on 32 Gt:n kapasiteetin lisäksi 3G-yhteys. Tällöin käyttäjä ei ole riippuvainen muilla laitteilla muodostetuista Wi-Fi-verkoista.

Verkkokauppa.com -kaupan sivujen mukaan näiden mallien hinnat ovat 270 euroa ja 330 euroa.

Kiteytettynä voidaan todeta, että Nexus 7 tarjoaa käyttäjälle laadukkaaseen pakettiin käärityn täyden tabletkokemuksen erittäin edulliseen hintaan. Kyseessä on toimiva valinta perustason nettisurffaus- ja pelitablettia etsivälle.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.