Mainos

MTV3:n kirjeenvaihtaja Sendaista: Maa järisee jopa puolen tunnin välein

Maanjäristyksen ja tsunamin pahimmin runtelemilla alueilla eletään jatkuvan pelon vallassa. Voimakkaita jälkijäristyksiä sattuu edelleen ja lievempiä tsunamihälytyksiä on annettu tänäänkin.

Uusi etsintäpartiovuoro matkalla jälleen uuvuttavaan tehtäväänsä. Tuhansia ihmisiä on perjantain tsunamin ja järistyksen jälkeen vielä kateissa. Mahdollisuudet heidän löytämisekseen elossa ovat päivä päivältä pienemmät, mutta toivosta ei voi luopua. Pitkät sauvat ovat ainoa keino rojun ja mudan keskellä tunnustella, mitä lieju sisälleen kätkee. Ihmiset ovat edelleen hyvin järkyttyneitä.

- Se oli hyvin pelottava kokemus. Kumpa emme koskaan joutuisi kokemaan sitä uudelleen, sanoo japanilaisrouva Omiya Terumi.

Jälkijäristyksiä tapahtuu jopa puolen tunnin välein Sendain alueella. Tänään koettiin myös aiempaa pienempi tsunami. Ihmiset eivät oikein tiedä kumpaa pelätä enemmän sitä vaiko ydinvoimalan vuotoa.

Parisataatuhatta ihmistä on evakuoitu Fukushiman ydinvoimalan lähettyviltä 20 km säteeltä. Nämä ihmiset asuvat välittömästi vaararajan toisella puolella. Elämää yritetään jatkaa sähkökatkojen ja kaiken mahdollisen jonottamisen keskelläkin japanilaisen tyynenä. MItäpä muuta he juuri nyt voisivatkaan tehdä kuin odottaa kaiken kääntyvän taas parhain päin tämän melkein maailmanlopun tunnelman keskellä.

(MTV3)

Katso Petri Sarasteen juttu Sedaista (Seitsemän uutiset 14.3.2011)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.