Mainos

MTV3:n kirjeenvaihtaja: Japanilaiset rauhallisia, vaikka maassa täysi kaaos

Japanin juna-asemilla vallitsee kaaos, kun sadattuhannet ihmiset yrittävät päästä täpötäysiin juniin. Koska lentokentät ovat olleet nyt vuorokauden suljettuina ja tieverkostokin on kokenut kovia eilisen maanjäristyksen ja tsunamin takia, paine rautateillä kasvaa.

MTV3:n Aasian kirjeenvaihtaja Petri Saraste kuvailee tunnelmia liikennemotissa olevien japanilaisten keskeltä kaaosmaisiksi.

- Sain lipun vasta parin tunnin kuluttua Tokioon lähtevään junaan. Parhaiten ehkä kaikkea kuvaa se, että olen ollut matkalla Pekingistä nyt vuorokauden, kun normaalisti matkaan kuluu aikaa kolme ja puoli tuntia, sanoo Saraste Osakan päärautatieasemalta.

Japanilaisia pidetään tyyninä ja rauhallisina, joille kasvojen säilyttäminen on tärkeä asia. Kirjeenvaihtaja Petri Saraste sanoo, että paniikkia ei esiinny liikenteen kaaoksesta huolimatta.

- Tavallinen elämä täällä Osakassa jatkuu normaaliin tapaan eikä järistyksestä ole näkyvissä merkkejä. Eilen sattunut katastrofi on läsnä ainoastaan tv:n ja lehtien kautta.

Japani on julistanut kansallisen hätätilan ja ulkomaisia pelastusryhmiä on matkalla Japaniin.

Japani on myös itse valmistautunut hyvin vakaviin maanjäristyksiin.

- Täällä maa järisee päivittäin, voisi jopa sanoa, että lähes koko ajan. Japanissa on 2000 järistystä vuodessa, joista pienemmät ovat noin 4-5 magnitudin luokkaa. Hyvin yleisiä ovat kuuden magnitudin järistykset, joten tietyllä tavalla tähän on totuttu, Saraste sanoo.

(MTV3)

Katso Petri Sarasteen raportti Tokiosta (Kymmenen uutiset 12.3.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.