Mainos

MTV3:lta ei tänään tv-uutisia - Internet päivystää

Suuri osa MTV Oy:n henkilökunnasta marssi iltapäivällä ulos työpaikaltaan vastalauseena yhtiön ilmoitukselle supistaa MTV:n toimintaa 150 henkilötyövuodella.

MTV3

MTV3-kanava ei lähettänyt tänään uutisohjelmia henkilökunnan työnseisauksen vuoksi. Kello kolmen uutiset iltapäivällä olivat ensimmäiset, jotka jäivät lähettämättä. MTV3 Internetin uutisia päivitettiin kuitenkin läpi vuorokauden tavalliseen malliin.

Ensimmäiset uutisten työntekijät palaavat työpaikalleen toimitukseen tiistaina aamuneljältä mm. Huomenta Suomi -ohjelman valmisteluihin.

MTV Oy ilmoitti tänään aloittavansa toimintaprosessiensa mittavan uudistamisen. MTV kertoo tiedotteessaan, että uudistusten syynä ovat MTV:n kilpailutilanteen ja toimintaympäristön merkittävä muuttuminen viime vuosina. MTV:ssä on toteutettu laaja toimintoanalyysi, jolla on selvitetty eri toiminnan tehokkuutta ja kartoitettu kehittämiskohteita. Lähinnä ohjelmatuotannon, uutis- ja ajankohtaistoimituksen, teknisten palveluiden ja aluemyynnin uudistuksilla toimintaa pyritään tehostamaan vuositasolla noin 150 henkilötyövuoden verran.

MTV:n toimitusjohtaja Ilkka Kylmälä on asian tiimoilta Huomenta Suomi -ohjelman haastateltavana tiistaina noin kello 7.45.

MTV Oy ilmoittaa keskittävänsä MTV3-kanavan myyntitoiminnot pääasiassa pääkaupunkiseudulle ja muille kasvaville talousalueille. Samalla myynnissä siirrytään hyödyntämään aikaisempaa enemmän uusia sähköisiä välineitä. MTV Oy lakkauttaa aluemyyntikonttorit Lappeenrannassa, Lahdessa ja Jyväskylässä ja lisäksi Tampereen, Porin ja Rovaniemen aluemyyntikonttorit yhdistetään näillä paikkakunnilla ilmestyvien Alma Median maakuntalehtien yhteyteen, MTV kertoo tiedotteessaan.

MTV on ulkoistanut viime vuosina voimakkaasti ohjelmatuotantoaan ja se on myynyt muun muassa MTV Viihde Oy:n ja MTV:n draamatuotannon. Jatkossa MTV keskittyy tuotantotoiminnassaan studioilla ja ulkolähetyskalustolla toteutettaviin vaativiin kameratuotantoihin sekä näihin tuotantoihin liittyviin jälkikäsittelytehtäviin. MTV kertoo tiedotteessaan, että suunnitelman mukaan ohjelmatuotannon järjestelypalvelut lopetetaan, MTV-Tuotanto Oy:n tapahtumaohjelmat myydään ja muutenkin tuotantokapasiteetti mitoitetaan pitkäaikaisten ohjelmasopimusten mukaiseksi ja peruskysynnän ylittävät tuotantopalvelut ostetaan ulkoa. Samassa yhteydessä tekniset palvelut yhdistetään Tuotanto-osaston organisaatioon.

MTV:n uutis- ja ajankohtaisohjelmien organisaatio muuttuu maaliskuun alusta alkaen. Tuolloin uutistoiminta jaetaan uutishankintaan ja uutisohjelmien tuottamiseen ja samalla toimitusten eri osien välistä yhteistyötä lisätään. Samassa yhteydessä uudistetaan myös toimituksen henkilöstön tehtävänimikkeet ja toimenkuvat. Näillä uudistuksilla varaudutaan siihen, että toimituksella on mahdollisimman hyvät valmiudet tuottaa sisältöjä moniin eri jakelukanaviin. Samalla nykyinen suunnitteluosasto ja infopalvelu yhdistetään erilliseksi tietopalveluksi ja siihen yhdistetään osia lopetettavan kirjaston palveluista.

MTV-konsernin toiminnan kokonaistehokkuuden parantamiseen tähtäävien suunnitelmien läpikäynti aloitetaan yhteistyössä henkilöstön kanssa ensi viikolla. Näiden keskustelujen aikana määritellään tarkemmin toteutettavat uudistukset MTV:n toimintaprosesseissa sekä niiden henkilöstövaikutukset ja toteutettavien toimenpiteiden aikataulut. Kaikkiaan tehostamistoimenpiteiden vaikutus on yhteensä noin 150 henkilötyövuotta, mikä sisältää myös muutokset käytettävässä free lancer -henkilöstössä. Tänään on annettu kutsu yhteistoimintalain mukaisiin neuvotteluihin, jotka käynnistyvät kuluvan kuun lopulla. Yt-menettely päättyy arviolta maaliskuun puolessa välissä 2001, MTV Oy kertoo tiedotteessaan.

Yt-menettelyn aikana selvitetään myös mahdollisuudet henkilöstön siirtymiseen uusiin työtehtäviin MTV Oy:ssä ja Alma Media-konsernissa. Samalla kartoitetaan mahdollisesti irtisanottavan henkilöstön halukkuus erilaisiin eläke- ja koulutusjärjestelyihin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.