MTV Washingtonissa: Pääkaupunki varautuu mittavilla toimilla protesteihin – Valkoinen talo aidattu järeästi, liikkeiden ikkunat peitetty

Yhdysvalloissa presidentinvaalipäivä häämöttää – toimittaja kertoo paikan päältä, miten odotettu ajankohta on otettu vastaan 6:48

Yhdysvalloissa valmistaudutaan presidentinvaalien varsinaiseen vaalipäivään varovaisen hermostuneissa tunnelmissa, kuvailee Washingtonista MTV Uutisten toimittaja Tuomo Hyttinen.

MTV:n Uutisaamussa tilannetta raportoinut Hyttinen kertoi, että kaupungissa on varauduttu mahdollisten mellakoiden varalta.

– Kaikkien liikkeiden ikkunat on peitetty vanereilla protestien ja mellakoiden pelossa.

– Myös Valkoisen talon ympärille on laitettu järeämpää valurauta-aitaa, koska ilmeisesti pelätään, mitä tapahtuu ensi yönä, kun tuloksia alkaa tipahtaa.

Hyttisen mukaan vielä ei kuitenkaan ole havaittu mellakointia tai protesteja.

Yli 3 600 kansalliskaartilaista valmiudessa eri puolilla maata

Eri puolilla Yhdysvaltoja yli 3 600 kansalliskaartilaista on valmiustilassa vaalipäivän levottomuuksien takia, kertoo Military Times -lehti.

Liittovaltion poliisi FBI on varoittanut, että Oregonin Porlandissa voi vaalipäivänä olla aseellisia yhteenottoja, kirjoittaa uutistoimisto AFP.

Portlandissa kuohui viime kesänä, kun rasismia ja poliisin harjoittamaa väkivaltaa vastustavat protestit muuttuivat väkivaltaisiksi.

Samalla kaupungissa raportoitiin liittovaltion joukoista, joiden kerrottiin ajaneen tunnuksettomilla autoilla ja ottaneen mielenosoittajia kiinni. Lisäksi sen kaduille jalkautui muun muassa äärioikeistolainen Proud Boys -järjestö.

Historiallinen vaaliyö suorana! MTV Uutiset seuraa vaalien tuloslaskentaa läpi koko yön 3–4. marraskuuta. Koko yön kestävä erikoislähetys nähdään MTV3-kanavalla, mtvuutiset.fi:ssä sekä MTV Uutiset Livessä. Myös television puolella MTV:n Uutisaamu aloittaa tulosseurannan aikaisin keskiviikkoaamuna.  

Kaikki uutiset Yhdysvaltain vaaleista 2020 löydät täältä!

Lue myös:

    Uusimmat