MTV vieraili United Brotherhood -pomon entisellä kiinteistöllä, tältä siellä näytti: Talot olivat vielä kesken, mutta jykevä kassakaappi oli jo paikoillaan

Tältä näyttää United Brotherhood -pomon entinen talo – MTV paikalla 8:26
Katso videolta, miltä UB-jengiin kytketty kiinteistö näytti läheltä.

MTV Uutiset pääsi vierailemaan United Brotherhood -jengin johtajaksi väitetyn Tero Holopaisen entisellä kiinteistöllä Porvoossa. Kiinteistö on aiemmin tuomittu valtiolle menetetyksi, koska viranomaisten mukaan sitä on käytetty rahanpesuun.

Harvinainen vierailu kielletyn rikollisjengiin vanhoille tiluksille onnistui, sillä kiinteistöä hallinnoi tällä hetkellä poliisi.

Viranomaiset ovat järjestäneet huutokaupan kiinteistön myymiseksi, ja paikkaa esiteltiin kiinnostuneille tänään keskiviikkona. Paikalla oli MTV Uutisten lisäksi joitain yksittäisiä seurueita sekä myös muuta mediaa.

Hieman yli neljän hehtaarin kiinteistölle rakennetut talot ovat piilossa uteliailta katseilta, vaikka ne sijaitsevatkin vain kivenheiton päässä Valtatie 7:stä. Talot ovat kauttaaltaan metsän ympäröimällä alueella, puiden katveessa. 

Talot ovat nousseet kallioiselle tontille vuoden 2016 jälkeen – osin rakennuslupien vastaisesti, sillä alueelle oli lupa rakentaa vain yksikerroksiset, huomattavasti toteutunutta pienemmät rakennukset.

Rakennuksissa on myös muita puutteita. Ne ovat jääneet osin kesken ja vaille viimeistelyä. Lisäksi rakennustöissä on tehty joitain virheitä. 

Taloista löytyy kuitenkin valmiita ja kalustettujakin tiloja, kuten autotalli, missä MTV Uutisten toimittaja törmäsi vierailulla erittäin jykevän kassakaappiin. Vierailulla kurkistettiin myös toisen erillistalon sisään.

Katso artikkelin yltä näkyvältä videolta, miltä UB-jengiin kytketyllä kiinteistöllä näytti paikan päällä. Videolla myös rikosylitarkastaja Juha Henttalan haastattelu. Henttala avasi MTV Uutisille kiinteistöön liittyviä yksityiskohtia.

Hovituomiota odotetaan

Viranomaisten haltuun kiinteistö päätyi vuoden 2020 jälkeen, kun poliisi teki näyttävän rynnäkön tontille rikostutkinnan yhteydessä. Samana vuonna UB-pomoksi oikeudessa todettu Tero Holopainen sekä useita muita tuomittiin suuressa UB-jengiin kytkeytyneessä huumejutussa pitkiin vankeusrangaistuksiin.

Holopainen sai käräjillä 9 vuotta ja 8 kuukautta ehdotonta vankeutta muun muassa törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä rahanpesusta. Käräjäoikeus myös totesi Holopaisen olleen UB:n tosiasiallinen johtaja vuosien ajan. 

Miehen syyksi luetut törkeät huumausainerikokset koskivat amfetamiinia ja ekstaasia. Käräjäoikeus katsoi Holopaisen pyrkineen häivyttämään rikollisin keinoin hankittujen rahojen alkuperää muun muassa käyttämällä kymmeniä tuhansia euroja talojen rakennustöihin. 

Mies on kiistänyt kaikki rikokset ja asiaa on puitu viime keväänä myös hovioikeudessa. Hovioikeuden tuomiota odotetaan yhä. Syyttäjä on vaatinut Holopaiselle käräjillä tuomittua kovempaa, 13 vuoden maksimirangaistusta.

United Brotherhood -jengi kiellettiin käräjäoikeuden lainvoimaisella päätöksellä alkuvuodesta 2022.

Lue myös:

    Uusimmat