MTV Uutisten tieto: Kiisteltyä potilasturvallisuuslakia ei edistetä – vielä

Näin vihreiden, keskustan ja RKP:n eduskuntaryhmät ajattelevat potilasturvalaista 5:13
Katso myös: Näin vihreiden, keskustan ja RKP:n eduskuntaryhmät ajattelevat potilasturvalaista.

MTV Uutisten tietojen mukaan kiisteltyä potilasturvallisuuslakia ei viedä eduskuntaan vielä.

Laki saatetaan kuitenkin tuoda eduskuntaan myöhemmin, esimerkiksi hoitajalakon laajentuessa.

Sosiaali- ja terveysministeriö valmisteli viikonlopun aikana lakiluonnoksen potilasturvalaista, joka mahdollistaisi lakossa olevan hoitohenkilökunnan velvoittamisen välttämättömiin töihin. Lailla on tarkoitus turvata esimerkiksi tehohoidon toimivuus.

Lakihanke on aiheuttanut voimakasta vastarintaa hoitoalan ammattiliitoissa eli Superissa ja Tehyssä. Järjestöjen mukaan tehohoito ja muut kriittiset toiminnot on sairaanhoitopiireissä turvattu suojelutyöllä ja järjestöt pitävät potilasturvalakia yrityksenä murtaa laillinen lakko.

Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on kertonut vastustavansa lakihanketta ja samoilla linjoilla on ollutVasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramo.

Myös pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi toissapäivänä Kymmenen uutisissa, ettei olisi mielellään pääministerinä tilanteessa, jossa laki annettaisiin.

– Sosiaali- ja terveysministeriö virkavastuulla arvioi sitä, onko tämä laki välttämätöntä antaa ihmisten henkien suojelemiseksi. Tästä liikkuu jonkin verran ristiriitaista tietoa. Voin kyllä sanoa, että tällaista lakia ei kevyin mielin annettaisi, Marin kommentoi.

– Se olisi erittäin vastenmielinen teko minulle.

Lue myös:

    Uusimmat