MTV Uutisten tieto: Hallitusneuvotteluja ei laajenneta vielä perjantainakaan – vain maahanmuutto- ja ilmastoryhmät kokoontuvat

MTV Uutiset Live Logo LIVE
Katso Orpon kommentit hallitusneuvottelujen etenemisestä MTV Uutiset Livestä kello 19!

Hallitusneuvotteluihin osallistuville ryhmille on MTV Uutisten tietojen mukaan lähetetty iltapäivällä viesti, että ryhmien neuvottelutauko jatkuu vielä perjantaina. 

Ainoastaan tänään torstainakin koolla olleet maahanmuutto- ja ilmastoasioita käsittelevät reformiryhmät neuvottelevat huomenna. Puheenjohtajaryhmä on näiden lisäksi myös paikalla Säätytalossa tarvittaessa. 

Hallituksen muodostaja Petteri Orpo kommentoi hallitusneuvottelujen tilannetta MTV:n seitsemän uutisten suorassa haastattelussa. 

Osa muiden ryhmien neuvottelijoista ovat lähteneet kotiin maakuntiin ja siksi jo tänään asiasta tiedotettiin neuvottelijoille. Neuvottelijoiden pitää kuitenkin olla valmiudessa palaamaan Helsinkiin ja Säätytaloon lauantaina jatkamaan työtään, jos ilmasto- ja maahanmuuttoasioissa löytyy sopu. 

Sovun löytäminen tarkoittaisi, että on edellytyksiä jatkaa neuvotteluja nykyisellä hallituspohjalla. Hallitusneuvotteluihin osallistuvat kokoomus, perussuomalaiset, ruotsalainen kansanpuolue ja kristillisdemokraatit.

Suurin näkemysero on perussuomalaisten ja RKP:n välillä maahanmuutto- ja ilmastokysymyksissä. Neuvottelulähteet ihmettelevät MTV Uutisille, ettei kokoomus ota selkeämmin kantaa maahanmuutto- ja ilmastokysymyksissä. 

– Tuntuu siltä, että puolue on myynyt omia periaatteitaan saadakseen tämän hallituksen kasaan, neuvotteluista pohditaan. 

Lue myös:

    Uusimmat