MTV Uutisten tiedot: Ruokaravintoloille tulossa tunnin helpotus aukioloaikoihin – eduskunta olisi sallinut aukiolon iltayhdeksään

29:41
MTV kysyi kansanedustajilta, millä rajoituksilla ravintoloiden ovet voitaisiin avata.

MTV Uutisten tietojen mukaan hallitus esittää, että ruokaravintolat suljetaan kello 19 ja anniskeluravintolat kello 18 leviämisvaiheessa olevilla alueilla ja hankalilla kiihtymisvaiheen alueilla.

Anniskelu loppuisi näillä alueilla kaikissa ravintoloissa jo kello 17. Näitä rajoituksia tarkastellaan kahden viikon välein. Hallitus neuvottelee vielä näistä rajoituksista ja se antaa asetuksen rajoituksista perjantaina.

MTV Uutisten tietojen mukaan asiakaspaikkarajoitukset koskevat vain sisätiloja, ei terasseja. 

Hallituksen lakiesityksen mukaan asiakaspaikkojen määrää voidaan rajoittaa niin, että anniskeluravintoloissa sallitaan vähintään 30 prosenttia ja ruokaravintoloissa puolet normaalista asiakaspaikoista.

Ravintoloiden nykyinen sulku kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla loppuu sunnuntaina 18.4. Uudet rajoitukset astuvat voimaan ensi maanantaina.

Eduskunnan sosiaali- jaaterveysvaliokunta on tehnyt hallituksen lakiesityksestä mietinnön.

– Mietinnön hengen mukaan ruokaravintoloita ei pitäisi sulkea ennen kello 21, ellei se ole aivan välttämätöntä, totesi valiokunnan puheenjohtaja Markus Lohi (kesk.) MTV Uutiset Livessä.  

Lohi kertoi myös, että pykälät antavat mahdollisuuden hallitukselle sulkea ruokaravintolat aikaisemmin.   

Eduskunta äänestää tänään tartuntatautilain muuttamisesta ravintoloiden rajoitusten suhteen. Tartuntatautilain muutokset ovat tällä hetkellä voimassa 30.6.2021 asti.

Hallitus kokoontuu tänään kello 16 iltapäivällä Säätytalolle neuvottelemaan myös muista koronarajoituksista. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja