MTV Uutisten tiedot: Kiuru kertoo koronarajoituksista tarkemmin tänään – tuleeko tiukempi asetus voimaan jo viikonlopuksi?

30:34
Hallitus tiedotti viime viikolla ravintoloiden koronarajoituksista.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoi eilen hallituksen käsittelevän ravintoloiden rajoitusten lisätiukennuksia mahdollisimman pian.

Hallitus linjasi viime viikolla, että niillä alueilla, missä ollaan koronan kiihtymisvaiheessa, ravintoloiden pitää lopettaa anniskelu kello 22 ja sulkea ovet tuntia myöhemmin. Asiakaspaikkojen määrä puolitetaan myös näissä maakunnissa. Tällä hetkellä ainoastaan neljä maakuntaa eivät ole kiihtymisvaiheessa.

Jos linjaus halutaan saada voimaan ennen tulevaa viikonloppua, tarkoittaa se, että hallituksen täytyy käsitellä tätä tiukempaa asetusta huomenna valtioneuvoston yleisistunnossa tai järjestää ylimääräinen istunto ennen viikonloppua.

Hallituksen sisältä kerrotaan MTV Uutisille, että Krista Kiuru antaa tarkempaa tietoa ravintoloiden rajoitusten lisätiukennusten aikataulusta vielä tämän päivän aikana. Paikka ja aika ovat toistaiseksi auki.

Huomenna torstaista 8.10. alkaen, kaikki Suomen ravintolat suljetaan 01 ja anniskelu loppuu puoliltaöin. Sulkemalla yökerhoja yritetään estää koronaepidemian leviämistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja