MTV Uutisten tiedot: Hallitus valmistelee poikkeusoloja, eduskuntapuolueiden johtajat koolla klo 12, hallituksen info klo 9.30 – Hallitus kaavaillut ravintoloiden sulkemista kevään tapaan

2:52
Koronarajoituksiin odotetaan julkistettavan tiukennuksia torstaina.

MTV Uutisten tietojen mukaan pääministeri Sanna Marin (sd.) on kutsunut eduskuntapuolueiden johtajat on koolle huomiseksi kello 12 Säätytaloon.

Hallitus- ja oppositiopuolueiden johtajat on kutsuttu "kuulemaan toimenpiteistä" koronaepidemian leviämisen estämiseksi.

MTV Uutisten tietojen mukaan hallitus on aikeissa julistaa poikkeusolot. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kaikkien eduskuntapuolueiden johto on kutsuttiin koolle myös keväällä juuri ennen poikkeusolojen julistamista.

Poikkeusolot on todettava yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, ja se mahdollistaa valmiuslain pykälien käyttöönoton.

MTV Uutisten tietojen mukaan hallitus on kaavaillut sulkevansa ravintolatiloja kuten tehtiin keväällä. Tuolloin käytetty perustuslain pykälä 23 vaatii poikkeusolojen toteamisen, mutta valmiuslain pykäliä siihen ei tarvita.

Hallitus kertoo tämän illan neuvottelujensa tuloksista huomenna tiedotustilaisuudessa kello 9.30.

Tilaisuuteen osallistuvat pääministeri Sanna Marin, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko (kesk.), oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.), opetusministeri Jussi Saramo (vas.) ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.).

Paikalla on myös sosiaali- ja terveysministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen asiantuntijoita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja