MTV Uutisten tet-harjoittelija Isabella saa tanssista voimia arkeen – "Kaikkien pitäisi kokeilla tanssimista"

Nukutko huonosti, stressaako koulu tai työ, vai oletko vain allapäin? Tanssiharrastuksen aloittaminen voi tarjota ratkaisun ongelmaan. Tanssiminen ja muu liikunta lievittävät stressiä ja ehkäisevät masennusta. Sillä on suuria terveysvaikutuksia sekä henkisesti että fyysisesti. Siinä luodaan tarinaa ja käsitellään eri olemuksia ja tunteita, kirjoittaa MTV Uutisissa tet-harjoittelussa ollut, 15-vuotias Isabella Haka

Tanssi tuo kaiken ikäisille iloa ja vapautta. Ihmiset tanssitunnilla hymyilevät, koska he nauttivat tanssista ja pitävät hauskaa yhdessä. He ovat iloisia ja antavat kaikkensa, vaikka eivät osaisikaan kaikkea. Tanssiminen tekee hyvää keholle ja sydämellesi. Se parantaa myös muistia ja sosiaalisia taitoja. Siksi tanssiminen voidaan pitää eräänlaisena terapiamuotona.

Kun on ollut rankka päivä, väsyttää ja muutenkin huono fiilis ja lähdet tanssimaan. Siellä pääset purkamaan kaikki tunteet, mitkä ovat painaneet mieltäsi, ja nauttimaan tunnelmasta. Ihmiset ovat iloisia ja energisiä, vaikka päivä on ollut muuten huono. Olet haastanut ja ylittänyt itsesi ja antanut aikaa itsellesi. Mutta tärkeintä kuitenkin on, että sait mielesi pois arjesta, rentoudut ja nautit.

"Tanssi on elämäntapa ja intohimo"

Tanssimiselle ei ole ikärajaa. Niin kauan voi tanssia, kun intoa riittää ja positiivista energiaa. Tanssitunteja löytyy pienistä lapsista vanhuksiin. Niin että kaikki voisivat pitää hauskaa ja nauttia tanssimisesta. Kaikille löytyy oma laji ja oma tunti ikäluokasta riippumatta.

Tanssiharrastukseen liittyy halutessasi esiintyminen, jossa voi ilmaista tunteita yleisöön ja samalla kertoa tarinaa vaikeimmistakin aiheista. Myös jos haluaa kunnolla harrastaa, niin voi myös kilpailla eri ikäluokissa.

Kysyimme Instagramissa seuraajiltamme kysymyksiä liittyen tanssiin, miten se on vaikuttanut heidän elämään ja mitä tanssi ylipäätänsä merkitsee heille. Useimmat sanoivat, että tanssi on vaihtelua koulun ohella, se on elämäntapa ja intohimo.

Tanssi on antanut monelle lisää itsevarmuutta, parantanut elämänlaatua ja heidän ryhti on parantanut huomattavasti. Mutta tanssi on myös henkisesti todella rankka laji, vaikka onkin paljon hyviä vaikutuksia mielellesi sekä kehollesi. Loukkaantumisriski, vammojen saaminen ja ylikunto ovat myös mahdollisia. Tanssimiseen liittyy myös paljon itsekritiikkiä ja muihin vertailua varsinkin, jos kilpailee.

Kaikkien pitäisi kokeilla tanssimista. Rohkeasti kokeilemaan, jos kiinnostaa! 

Artikkelin on kirjoittanut MTV Uutisten tet-harjoittelija Isabella Haka. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja