Mainos

MTV Uutiset seuraa Oulun rikosvyyhtiä: Laajimman seksuaalirikostapauksen syytetty vaikutti hämmentyneeltä, aralta ja hyvin nuorelta

5:55

Oikeudenkäyntiin asteli tänä aamuna 21-vuotias turvapaikanhakija, jonka olemus oli paremminkin arka kuin hyökkäävä tai ylimielinen. MTV Uutisten toimittaja Outi Airola seuraa oikeudenkäyntiä Oulussa.  

Hoikka nuori mies käytti pipoa, jossa luki ”Huipputyyppi”. Ympärilleen pälyilevä nuori mies sai viereensä tulkin, joka käänsi hänelle asianomistajan asianajajan Jani Vuotin toiveen tapauksen 60 vuoden salassapitoajasta.

Kun media sai minuutin kuvausluvan aivan oikeudenkäynnin alussa, nuorukainen peitti kasvonsa huivilla ja veti hupun päähänsä.

Asian käsittelylle on varattu kolme päivää. Miestä syytetään törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka on ajoittunut jaksolle 1.6.2018-29.10.2019.

Tuomio on pyydetty salaisena, mutta tapauksesta tullaan antamaan julkinen seloste. Oikeudenkäynnissä on läsnä kaksi syyttäjää, kaksi lautamiestä sekä kaksi käräjätuomaria.

Erikoissyyttäjä Pia Mäenpää ehti kertoa, että nettihoukuttelu on nuorille hyvin tavanomainen tapa tutustua toisiinsa. Tämän vuoksi rikoksen järjestelmällisyys ei tässä vaiheessa saa vahvistusta.

Laaja seksuaalirikosvyyhti on puhuttanut paljon koko Suomessa. Rikossyytteitä seksuaalirikoksista on annettu kaiken kaikkiaan 29 ja epäiltyjä on 30.

Suurin osa tekijöistä on turvapaikanhakijoita tai kiintiöpakolaisia, mutta mukaan mahtuu myös kantasuomalaisia.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja