Oulun seksuaalirikosvyyhdin laajin ja vakavin tapaus määrättiin 60 vuodeksi salaiseksi – MTV Uutiset paikalla Oulussa, tässä on yksi epäillyistä

Oulun käräjäoikeudessa on alkanut laajan seksuaalirikosvyyhdin käsittely. MTV Uutisten toimittaja Outi Airola on paikan päällä seuraamassa oikeudenkäyntiä.

– Tämä on vakavin ja laajin tapahtuma, jossa syyteen saa kaikkiaan kahdeksaa epäiltyä. Kaikki epäillyt ovat turvapaikanahakijoita tai kiintiöpakolaisia.

Tänään alkanut Oulun lapsiin kohdistuneen seksuaalirikossarjan laajin tapaus, jossa epäillään kahdeksan miehen raiskanneen tai hyväksikäyttäneen 10-15-vuotiasta uhria yhteensä yli vuoden ajan, määrättiin salaiseksi 60 vuoden ajaksi.

– Pyydämme tätä laajinta mahdollista salausta, koska asiassa käsitellään erittäin arkaluontoisia asioita asianomistajan yksityiselämästä, perusteli asianajaja Jani Vuoti.

Oikeus myönsi salassapitovelvollisuuden kaikille oikeuden asiakirjoille sekä tallenteille, sekä uhrin ja syytetyn henkilöllisyydelle aina 9. huhtikuuta 2079 saakka.

​​​​​​​

Asianomistajan asianajaja Jani Vuoti pyysi myös tuomiolle salausta, mutta siihen ei oikeus vielä ottanut kantaa.

Ensimmäisessä tapauksessa kuullaan 21-vuotiasta turvapaikanhakijaa, jota syytetään törkeästä raiskauksesta ja lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Airolan mukaan oikeussaliin vietiin aamulla videolaitteet, joten oletettavaa on, että salaisessa oikeudenkäynnissä uhria kuullaan videon välityksellä.

Kantasuomalaiset suhtautuvat islamilaiseen yhteisöön vihamielisesti

Laaja seksuaalirikosvyyhti on puhuttanut paljon koko Suomessa. Rikossyytteitä seksuaalirikoksista on annettu kaiken kaikkiaan 29 ja epäiltyjä on 30. Suurin osa tekijöistä on turvapaikanhakijoita tai kiintiöpakolaisia, mutta mukaan mahtuu myös kantasuomalaisia.

– Nämä oikeudenkäynnit on käynnistetty tiiviiseen tahtiin, jotta Oulussa saataisiin rauha maahan.

– Kävimme aiemmin moskeijan luona tekemässä juttua ja siellä kävi ilmi, että kantasuomalaiset ovat aggressiivisia ja suhtautuvat koko islamilaiseen yhteisöön hyvin vihamielisesti. Tämän kertoivat myös muslimit itse, jotka toivoivat myös, että suomalainen oikeuslaitos jakelee tuomiot näistä rikoksista niille joille syytteet ja tuomiot kuuluvat, jotta koko yhteisöä ei tuomittaisi.

MTV Uutiset seuraa tiiviisti seksuaalirikosvyyhdin oikeuskäsittelyä. 

Lue myös:

    Uusimmat