Matkustajakone hävisi tutkasta ja menetti rajusti korkeutta Indonesiassa, kyydissä 62 ihmistä – kalastajat löytäneet merestä mahdollisia hylyn osia

0:59
Tämä matkustajakoneen katoamisesta tiedetään. Katso video.

Indonesialaisen lentoyhtiö Sriwijaya Airin lento SJ182 on kadonnut lentotutkasta, kertovat Deutsche Welle ja CNN Indonesia.

Kone oli matkalla Indonesian pääkaupungista Jakartasta Pontianakiin Borneolle. Lento menetti ennen katoamistaan nopeasti korkeutta meren yllä. 

Flightradar-sivuston mukaan kone menetti korkeutta neljä minuuttia nousun jälkeen noin 3 000 metriä minuutissa. Katso animaatio koneen noususta ja syöksystä kohti merta tästä linkistä.

Kone nousi ilmaan Jakartan lähellä sijaitsevalta Soekarno-Hattan lentoasemalta. Kotimaanlennon oli määrä kestää vain noin 90 minuuttia.

Indonesian liikenneministeriö vahvistaa, että yhteys koneeseen on menetetty ja että sen pelastus- ja etsintätyöt ovat käynnissä. Mediatietojen mukaan koneessa on 62 ihmistä, joista 12 kuuluu koneen henkilökuntaan. Matkustajien joukossa on lapsia ja yksi vauva.

Lentoyhtiö on kommentoinut onnettomuutta toistaiseksi vain sanomalla, että se selvittää asiaa.

Koneen paloja mahdollisesti löydetty merestä

Paikallisviranomaiset ovat kertoneet Kompas-TV:lle, että kalastajat ovat löytäneet mahdollisia koneen palasia merestä. Muut kanavat näyttivät kuvia mahdollisesta koneenhylystä, kertoo uutistoimisto Reuters. 

– Löysimme kaapeleita, palan farkkuja ja metallinpalasia vedessä, paikallisviranomainen kertoi Reutersin mukaan.

Lentoja seuraavan Flightradar24-sivuston mukaan kadonnut kone on mallia Boeing 737-500 ja se on ollut käytössä vuodesta 1994. BBC kirjoittaa, että kyseessä ei ole Boeing 737 Max -konemalli, joka on joutunut kahteen tuhoisaan onnettomuuteen.  Flightradarin sivustolta näkyy, kuinka lennon seuranta on katkennut pian koneen ilmaan nousun jälkeen Jaavanmeren yläpuolella.

Boeing-kone putosi Jaavanmereen Indonesiassa pari vuotta aiemmin

Indonesiassa tapahtui vain parisen vuotta sitten toinen, tuhoisa lentoturma, jossa Boeingin kone oli myös osallisena.

189 ihmistä kuoli lokakuussa 2018, kun halpalentoyhtiö Lion Airin Boeing 737 Max putosi Jaavanmereen. Myös Lion Airin kone oli lähtenyt lentoon Jakartan lentokentältä. Kone putosi Jaavanmereen noin 12 minuuttia nousun jälkeen.

Boeingin 737 Max -konemalli joutui lentokieltoon sen jälkeen, kun Etiopiassa Ethiopian Airlinesin koneelle sattui samankaltainen turma maaliskuussa 2019.

Kone palasi hiljattain liikenteeseen Yhdysvalloissa.

0:36

Katso myös video: Jakartan lähellä sijaitsevalle Soekarno-Hattan lentoasemalle perustetaan kriisikeskus


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja