Mainos

MTV Uutiset selvitti: Suomalaiset antavat Rinteen hallitukselle kouluarvosanan 6,3 – "Satavarmasti numero putoaa jo ennen joulua"

6:46
Video: Hallitus kokoontui ensimmäiseen budjettiriiheensä syyskuussa – miten linjaukset vaikuttavat sinun kukkaroosi?

Yli 70 prosenttia suomalaisista ei usko Antti Rinteen (sd.) hallituksen saavuttavan 75 prosentin työllisyystavoitettaan, paljastaa MTV Uutisten kysely.

Voimassa oleva hallitusohjelma nojaa hyvin vahvasti sen varaan, että työllisyysaste saadaan nostettua vuoden 2023 loppuun mennessä 75 prosenttiin.

Vain harva suomalainen uskoo Rinteen hallituksen onnistuvan kunnianhimoisessa tavoitteessaan.

MTV Uutisten kyselyssä vain 15 prosenttia vastaajista uskoi tavoitteen toteutumiseen. 71 prosenttia vastaajista oli päinvastaista mieltä ja 15 prosenttia valitsi vaihtoehdon "en osaa sanoa".

Moni moittii menonlisäyksiä ennen tuloja ja työllisiä

Oma lukunsa ovat myös kasvavat menot. Budjettiriihessä Suomen ensi vuoden budjettiin kirjattiin pysyviä menonlisäyksiä yhteensä 1,1 miljardin edestä.

54 prosenttia suomalaisista ei hyväksy menojen kasvattamista ennen kuin on varmuutta siitä, että myös työllisyys ja verotulot kasvavat.

27 prosenttia puolestaan hyväksyy toimet.

Keskimääräinen kouluarvosana 6,3

MTV Uutisten kyselyssä tiedusteltiin myös hallituksen ansaitsemaa kouluarvosanaa asteikolla 4–10.

Arvosanat nelosesta kahdeksikkoon jakautuivat varsin tasaisesti, ja numerot 9 ja 10 jäivät vähemmälle. Vastaajista kaksi prosenttia antoi hallitukselle täyden kympin arvosanan.

Kaikkien annettujen arvosanojen keskiarvo oli 6,3 – sanallisten linjausten mukaan siis lähempänä "kohtalaista" kuin "tyydyttävää".

Miehet antoivat hylätyksi katsottua arvosanaa 4 useammin kuin naiset, ja ikäryhmistä eniten nelosia jakoivat 18–24-vuotiaat: peräti joka neljäs kyseisen ikäryhmän edustaja antoi hallitukselle huonoimman mahdollisen arvosanan.

– Parantamisen varaa on, perustelee eräs arvosanan 6 antaja.

– Tuntuu siltä, että osa nuoremmista ja kokemattomista ministereistä yrittää saada yksityistä ajatteluaan esiin. Pääministeri puuttuu vähän joka asiaan. Pitää keskittyä hallituksen johtamiseen, kirjoittaa toinen.

– Olen ikuinen optimisti. Satavarmasti numero putoaa jo ennen joulua, miettii kolmas.

Tutkimus toteutettiin verkkopaneelissa 24.09 – 27.09. Kyselyyn vastasi 2 236 henkilöä. Vastaajat ovat iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen edustava otos täysi-ikäisistä suomalaisista. Virhemarginaali on suurimmillaan 3% suuntaansa. Tutkimuksen teki MTV:n toimeksiannosta Corefiner Oy.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja