MTV Uutiset poliisin mukana Helsingin illassa – erityisenä huolena nuorten lisääntynyt väkivaltarikollisuus: "Tähän täytyy puuttua tehokkaasti"

5:36
Helsingin poliisi jalkautuu tehostetusti nuorison pariin nuorten väkivaltarikosten jälkeen – MTV paikalla

Helsingin poliisi jalkautuu viikonloppuna nuorten suosimiin kohteisiin ympäri kaupunkia. MTV Uutiset pääsi poliisin mukaan perjantai-iltana Helsingin rautatieasemalle. 

Poliisit ovat paikalla nuorten suosimilla kokoontumispaikoilla, kuten kauppakeskuksissa ja joukkoliikenneasemilla yhdessä muiden toimijoiden kanssa. 

– Ennen kaikkea tavoitteena on, että yleinen järjestys ja turvallisuus pysyvät samalla tasolla, kuin aiemmin. Tavoitteena on myös kohdata nuoria ja keskustella heidän kansssaan, komisario Katja Nissinen Helsingin poliisilaitokselta kertoo.

– Jos nuoressa herää huoli, niin otamme hänen asiansa käsittelyyn moniammatillisesti tai tarjoamme keskusteluapua. Olemme samaan aikaan läsnä myös sosiaalisessa mediassa.

Helsingin poliisi on tiedottanut kahden viikon aikana neljästä erillisestä väkivaltatapauksesta, joissa on käytetty teräasetta, ja joissa asianosaiset ovat olleet nuoria tai alaikäisiä.

 – Täytyy pyrkiä lisäämään ymmärrystä siitä, että teräasetta ei saa yleisellä paikalla kantaa mukanaan. Tähän täytyy puuttua tehokkaasti, jotta rikoksia voidaan ennalta estää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja