MTV Uutiset pakolaisleirillä Pakistanissa – tarinat hyytävää kuultavaa: "Pelkäsin, että talebanit leikkaavat pääni irti"

2:13
Katso videolta: Tältä ääriään myöten täynnä olevalla pakolaisleirillä näyttää.

MTV Uutisten toimittaja kävi Pakistanissa afganistanilaisten pakolaisleirillä.

MTV Uutisten kirjeenvaihtaja Niko Nurminen kertoo, että Islamabadin etelälaidalla sijaitseva Kachiabadin pakolaisleiri on jo nyt ääriään myöten täynnä.

Majoja on rajattu määrä, ja pakolaistulvan takia niitä joudutaan muun muasssa jakamaan kahtia kankailla.

 – Tänne osataan odottaa paljon uusia tulijoita. Heille, tulokkaille, ei ole tarjolla kuitenkaan juuri yhtään mitään, Nurminen raportoi leiriltä.

"Pelkäsin, että talebanit leikkaavat pääni rti"

Pakolaisleirille saapuneiden afganilaisten tarinat ja viimeisimmät käänteet ovat hyytävää luettavaa.

Afganistanista paennut Khyal Gul muun muassa kertoo olevansa kiitollinen siitä, että pääsi pakenemaan maasta rauhanomaisin keinoin. Pakeneminen ei ollut millään tavalla itsestään selvyys.

– Pakenin perheeni kanssa, koska sukulaisiamme työskenteli aiemmassa hallinnossa ja pelkäsin, että talebanit leikkaavat pääni irti, Gul kertoo MTV Uutisille.

Gul kertoo paenneensa maasta eteläistä reittiä.

– Olen kiitollinen, sillä Taleban ei häirinnyt meitä matkallamme lainkaan. Saimme talebaneilta vettä eivätkä he kuulustelleet tai tarkastaneet meitä, Gul kertoo.

"Tilanne Afganistanissa on kammottava"

Pakolaisleirille saapunut Abdul Raheem kertoo pitäneensä Kabulin lentokentälle menemistä vaihtoehtona, mutta suunnitelma loppui siihen, ettei hänellä ollut varaa evakuointilentoon.

Raheem on nyt Pakistanissa ja on siitä onnellinen.

– Tilanne Afganistanissa on kammottava. Pakenimme tänne Pakistanin puolelle, sillä tämä on hyvä islamilainen maa, Raheem kertoo.

Afganistanissa on arviolta 3,5 miljoonaa maansisäistä pakolaista ja osa heistä pyrkii kaikin voimin maareittejä pitkin naapurimaihin.

Pakistanissa afganistanilaisia on kaikkein eniten, nyt jo alakanttiin olevien virallisten lukujen mukaan puolitoista miljoonaa. 

Katso Niko Nurmisen reportaasi pakolaisleiriltä yläpuolelta löytyvältä videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja