Mainos

MTV Uutiset paikalla: Pudasjärven outo henkirikos oikeudessa – sattumalta mönkijävarkauden uhriksi joutunut mies surmattiin, vaimo siepattiin

0:25

Pudasjärvellä tammikuussa tapahtuneen epäillyn henkirikoksen oikeuskäsittely alkaa tänään Oulun käräjäoikeudessa.

MTV Uutiset seuraa kello 9 alkavaa oikeudenkäyntiä suorana paikan päällä. Paikalla on MTV Uutisten toimittaja Tiia Palmén.

Syytettynä jutussa on kolme henkilöä, 35- ja 45-vuotiaat miehet sekä 23-vuotias nainen. Kaikki vastaajat ovat kotoisin Oulusta.

Veriteon uhri valikoitui täysin sattumalta.

Monipolvinen tapahtumaketju sai alkunsa tammikuussa, kun rikoksista epäillyn kolmikon auto suistui tienpenkkaan. Tekijät veivät läheisestä talosta mönkijän hinatakseen autonsa pois penkasta.

Paikalle ilmaantui kuitenkin mönkijäänsä hakemaan tullut omistaja, joka pian tämän jälkeen ammuttiin hengiltä.

Tämän jälkeen kolmikon uskotaan siirtyneen miehen taloon, jossa heidän epäillään aiheuttaneen muun muassa tulipalon, joka tuhosi omakotitaloa. He myös varastivat miehen auton ja pakenivat paikalta miehen puolison kanssa.

Motiivina raha?

Epäillyt rikokset tulivat poliisin tietoon sen jälkeen, kun hätäkeskus oli saanut ohikulkijalta ilmoituksen tulipalosta omakotitalossa.

Vaimon sieppauksen motiiviksi on epäilty rahaa. Vaimo pakotettiin muun muassa tekemään rahansiirtoja syytetyille.

Syytetyt lähtivät pakomatkalle, kohti Oulua. Kaksi syytetyistä jäi kiinni näiden ajettua autollaan ojaan Kiimingintiellä. 

Yhden tekijöistä onnistui paeta Ruotsiin asti mukanaan ammutun miehen vaimo. Heidät tavoitettiin Luulajasta Pohjois-Ruotsista. Nainen oli löydettäessä fyysisesti vahingoittumaton.

Keskusrikospoliisi luonnehti esitukinnan valmistuttua rikoskokonaisuutta erityisen törkeäksi.

Syytetyt ja uhrit eivät tunteneet toisiaan. Uhrit valikoituivat sattumalta, vain sen takia, että syytettyjen auto sattui ajamaan ulos uhrien talon kohdalla.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja