MTV Uutiset Afganistanissa: Taleban sulki Pakistanin rajan ilman syytä – "Edes ruumisambulanssit eivät päässeet yli"

2:58
MTV Afganistanissa: Millainen tunnelma maassa tällä hetkellä on?

Maailman terveysjärjestön johtaja varoitti jälleen, että Afganistan on vaarassa luisua välittömään humanitaariseen katastrofiin, ellei maata auteta nopeasti. MTV Uutisten toimittaja Niko Nurminen kertoo Talebanin käyttävän valtaansa mielivaltaisin keinoin.

YK:n turvallisuusneuvoston viisi pysyvää jäsenmaata ovat hyväksyneet lausunnon, jossa ne haluavat Afganistaniin kaikkia väestöryhmiä edustavan hallituksen, joka kunnioittaa naisten ja tyttöjen oikeuksia, eikä anna turvapaikkaa terrorismille.

Lähes puolet lapsista on aliravittuja ja maassa on tuhkarokko- ja polio-epidemioiden riski. 

MTV Uutisten toimittaja Niko Nurminen saapui tänään Kabuliin, mutta matka ei sujunut ongelmitta. Hän saapui Afganistaniin Pakistanin puolelta.

– Ei se tietysti mistään helpoimmasta päästä oleva rajan ylitys ollut. Se ei tavallisestikaan ole mikään normaalina pidettävä raja – se on kahden jatkuvasti sotaa käyvän tai jonkinlaisessa taistelutilassa olevan maan välinen raja, Nurminen kuvailee.

Hän kertoo, että kuukauden verran valtaa pitänyt Taleban näytti voimansa sulkemalla rajan eilen.

– Se oli pitkälle iltapäivään täysin seis. Ihmiset eivät päässeet yli, eivätkä rahti tai edes ruumisambulanssit. Mitään syytä Taleban ei sille antanut. 

Kuuntele TV-jutusta artikkelin yllä, miten Nurminen kuvailee Afganistanissa vallitsevaa tunnelmaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja