MTV Urheilun tiedot: Suomalaistykki teki sopimuksen Italiaan

Suomalaishyökkääjä Eetu Vertainen on jatkamassa uraansa Italiassa. MTV Urheilun tietojen mukaan 24-vuotias on tehnyt Serie C:ssä pelaavan Triestinan kanssa kaksivuotisen sopimuksen, johon sisältyy optio yhdestä lisävuodesta.

Vertainen pelasi viime kauden Pohjois-Irlannin huippuseura Linfieldissä. Ruuti oli kuivaa, sillä 26 sarjaotteluun verkko heilui peräti 17 kertaa. Mukaan tarttui myös Pohjois-Irlannin cupin mestaruus.

HJK:n ja Tampereen Ilveksen entinen kärkimies pelasi Linfieldissä lainalla Skotlannin pääsarjaseura St Johnstonesta. Viime kauden jälkeen sopimus kummankin seuran kanssa kuitenkin umpeutui ja kesä meni vapaana agenttina.

MTV Urheilun tietojen mukaan Vertainen herätti kesän aikana runsaasti kiinnostusta ympäri Eurooppaa. Siirto Serie B:hen oli pitkän aikaa tapetilla, minkä lisäksi sopimusneuvotteluja käytiin myös Turkin Superliigaan. Lopulta valinta kohdistui kuitenkin Triestinaan.

Triestina on seura, joka pyrkii nousemaan ensi kaudeksi Italian toiselle sarjaportaalle ensimmäistä kertaa sitten kauden 2010-11. Se sai heinäkuussa uudet yhdysvaltalaisomistajat, joiden tavoitteena on laittaa seuran projekti uuteen uskoon.

Trieste on yksi Italian 20 suurimmasta kaupungista ja se sijaitsee Adrianmeren rannalla Italian, Slovenian ja Kroatian rajojen välissä. Kotiottelunsa se pelaa hulppealla, yli 26 000 katsojaa mahduttavalla Stadio Nereo Roccolla.

Lue myös:

    Uusimmat